Απλό μοτίβο βραχιόλι φιλίας – κατά τα άλλα υπέροχο


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Αυτό το εύκολο μοτίβο βραχιόλι φιλίας διαθέτει τον κόμπο του κεφαλιού του κορυδαλλού, έναν από τους θεμελιώδεις κόμπους μακραμέ. Στη μυθολογία και τη λογοτεχνία, οι κορυδαλλοί συνδέονται με το πρωί και την αναγέννηση, καθιστώντας αυτό το βραχιόλι τέλειο για την άνοιξη.

Μάθετε να δένετε τους απαραίτητους κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.

Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το μοτίβο χρησιμοποιώντας όλα τα κουμπιά σε ένα χρώμα ή να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος χρησιμοποιώντας ένα φωτεινό, συμπληρωματικό χρώμα για την πατιλέτα.

Μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να προσδιορίσετε την ένταση των κόμπων σας, ώστε οι θηλιές μεταξύ τους να είναι ωραίες και ομοιόμορφες. Απλώς πηγαίνετε αργά στην αρχή μέχρι να το αισθανθείτε.

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε κοσμήματα μακραμέ, ρίξτε μια ματιά στο μάθημά μου για το Macramé Beaded Anklet και μπορείτε να βρείτε όλα τα μοτίβα μακραμέ μου εδώ.

Προμήθειες για βραχιόλια

 • 1 τεμάχιο 18 ιντσών (45 cm) από νάιλον κορδόνι κινέζικου κόμπου 0,5 mm (ή κορδόνι της επιλογής σας)
 • 2 κομμάτια των 100 cm του ίδιου κορδονιού (αυτά είναι τα κορδόνια σας με κόμπους – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο χρώματα όπως εγώ ή ένα χρώμα)
 • 1 κομμάτι 30 cm ίδιου κορδονιού (για το κλείσιμο)
 • 2 χάντρες σπόρων μεγέθους 8/0 (προαιρετικά)
 • πρόχειρο, πίνακας μακραμέ ή παρόμοια
 • ίσιες καρφίτσες, συνδετικά κλιπ
 • κολλητική ταινία ή washi tape
 • ψαλίδι και αναπτήρα, ή καυστήρα με νήματα
 • μεγάλη βελόνα για τα μάτια (προαιρετικά)

Απαιτούμενος χρόνος: 1 ώρα.

Βραχιόλι Lark’s Head – Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Δέστε τον κόμπο ενός χειρουργού

  Δέστε τον κόμπο ενός χειρουργού (τυλίξτε το κορδόνι δύο φορές αντί για μία) στη μία άκρη του κορδονιού 18 ιντσών.

 2. Προσθέστε μια χάντρα

  Περάστε μια χάντρα στο ίδιο κορδόνι και σύρετέ την στον κόμπο που μόλις κάνατε. Αν δυσκολεύεστε να το ρυθμίσετε, δοκιμάστε να πιάσετε μόνο την άκρη του κορδονιού σας με μια βελόνα με μεγάλο μάτι και να σύρετε τη χάντρα με αυτόν τον τρόπο.

 3. Στερεώστε το καλώδιο σας σε μια συμπαγή επιφάνεια

  Συνδέστε το άκρο με κόμπους/χάντρες αυτού του κορδονιού στο επάνω μέρος του πρόχειρου ή της πλακέτας μακραμέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφίτσες, συνδετικά κλιπ, ταινία – οτιδήποτε λειτουργεί για αυτό που χρησιμοποιείτε. Κάντε το ίδιο με το άλλο άκρο στο κάτω μέρος, ώστε το κορδόνι σας να είναι τεντωμένο. Αυτό είναι το κορδόνι του πυρήνα σας.

 4. Προσθέστε το πρώτο κορδόνι

  Κάντε μια πτυχή σε ένα από τα κορδόνια των 40 ιντσών σας λίγα εκατοστά από το τέλος. Τοποθετήστε αυτόν τον βρόχο κάτω από το κορδόνι του πυρήνα σας με το κοντό άκρο προς τα πάνω, περίπου δύο ίντσες κάτω από τον κόμπο σας στο Βήμα 1.

 5. Προσθέτοντας το πρώτο κορδόνι, βήμα δύο

  Τραβήξτε και τα δύο άκρα του κορδονιού πάνω από το κορδόνι του πυρήνα σας και μέσα από αυτόν τον βρόχο και σφίξτε τον κόμπο.

 6. Προσθέστε το δεύτερο κορδόνι

  Επαναλάβετε το τελευταίο βήμα με το άλλο κορδόνι 40 ιντσών, αλλά από την άλλη πλευρά, ακριβώς κάτω από τον κόμπο που μόλις δέσατε. Σύρετε αυτόν τον κόμπο προς τα πάνω ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πρώτο και τραβήξτε τον σφιχτά.

  Μόλις κάνατε δύο κόμπους από το κεφάλι. Τώρα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε περισσότερα.

 7. Πώς να δέσετε τον κόμπο του κορυδαλλού

  Υπάρχουν δύο βήματα για τον κόμπο του κεφαλιού του κορυδαλλού:

  Βήμα 1: Τυλίξτε το αριστερό καλώδιο σχετικά με το κορδόνι του πυρήνα και, στη συνέχεια, τραβήξτε το άκρο παρακάτω το κορδόνι του πυρήνα και πίσω μέσω αυτού του βρόχου. Τραβήξτε το στο ίδιο επίπεδο με τον κόμπο από πάνω του.

 8. Βήμα 2 του κεφαλιού του Lark

  Βήμα 2: Τώρα ανοίξτε το αριστερό καλώδιο παρακάτω το κορδόνι του πυρήνα και, στη συνέχεια, τραβήξτε το άκρο σχετικά με το κορδόνι του πυρήνα και πίσω μέσω του βρόχου. Τραβήξτε το σφιχτά. Θα πρέπει να έχετε έναν κόμπο που μοιάζει με τους δύο ακριβώς παραπάνω.

 9. Το κεφάλι του Lark στη δεύτερη πλευρά

  Επαναλάβετε αυτά τα δύο βήματα με το κορδόνι στη δεξιά πλευρά:

  Περάστε το δεξί κορδόνι πάνω από το κορδόνι του πυρήνα, τραβήξτε το άκρο κάτω από το κορδόνι του πυρήνα και πίσω μέσα από τη θηλιά.

 10. Κεφάλι Lark δεύτερη πλευρά, βήμα 2

  Στη συνέχεια, περάστε το κορδόνι κάτω από το κορδόνι του πυρήνα, τραβήξτε το άκρο πάνω από το κορδόνι του πυρήνα και πίσω μέσω αυτού του βρόχου.

 11. Συνεχίστε να δένετε κόμπους

  Συνεχίστε να κάνετε τους κόμπους σας, εναλλάσσοντας τις πλευρές σας, έως ότου το τμήμα σας με κόμπους έχει μέγεθος έξι ίντσες.

 12. Προσθέστε μια δεύτερη χάντρα

  Αφού κάνετε όλους τους κόμπους του κεφαλιού του κορυδαλλού σας, σύρετε άλλη μια χάντρα στο κορδόνι του πυρήνα, κάτω από όλους τους κόμπους σας. Στη συνέχεια, δέστε τον κόμπο ενός άλλου χειρουργού περίπου δύο ίντσες πιο κάτω από το άκρο των κόμπων του κεφαλιού του κορυδαλλού σας.

 13. Ξεκινώντας το κλείσιμο

  Ήρθε η ώρα να κάνουμε το κλείσιμο! Κολλήστε το βραχιόλι σας με ταινία στο πιάτο σας ή σε άλλη επιφάνεια, επικαλύπτοντας τα δύο άκρα. Βεβαιωθείτε ότι οι χάντρες είναι ωθημένες μέχρι τα άκρα, στο ίδιο επίπεδο με τους κόμπους του χειρουργού σας.

 14. Κουμπιά κλεισίματος: τετράγωνα κουμπιά

  Βρείτε το μέσο του κομματιού κορδονιού 12 ιντσών και τοποθετήστε το πίσω από τα επικαλυπτόμενα κορδόνια. Περάστε το αριστερό κορδόνι πάνω από τα δύο μεσαία κορδόνια και κάτω από το δεξί κορδόνι, κάνοντας ένα προς τα πίσω P.

 15. Συνεχίζοντας τον τετράγωνο κόμπο σου

  Σύρετε το δεξί κορδόνι γύρω από το αριστερό καλώδιο, κάτω από τα κεντρικά κορδόνια και μέσα από το κέντρο του προς τα πίσω P που δημιουργείται από το αριστερό καλώδιο. Τραβήξτε το σφιχτά.

  Έκανες μισό τετράγωνο κόμπο!

 16. Δέστε έναν τετράγωνο κόμπο: δεύτερη πλευρά

  Για τη δεύτερη πλευρά: περάστε το δεξί κορδόνι πάνω από τα δύο μεσαία κορδόνια και κάτω από το αριστερό κορδόνι, δημιουργώντας ένα κανονικό P.

 17. Συνεχίζοντας τον τετράγωνο κόμπο σου

  Σύρετε το αριστερό κορδόνι γύρω από το δεξί κορδόνι, κάτω από τα κεντρικά κορδόνια και μέσα από το κέντρο του P στη δεξιά πλευρά. Τραβήξτε το σφιχτά. Τώρα έχετε κάνει έναν πλήρη τετράγωνο κόμπο. Κάντε τέσσερις ή πέντε ακόμη τετράγωνους κόμπους έτσι ώστε η πόρπη σας να είναι λίγο κάτω από 1 cm.

 18. Κόψτε όλα τα άκρα

  Κόψτε όλα τα κορδόνια με κόφτη κορδονιών ή ψαλίδι. (Λιώνετε απαλά τις άκρες με αναπτήρα αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι.)

  * Βεβαιωθείτε ότι οι κόμποι του κεφαλιού του κορυδαλλού είναι ωραίοι και σφιχτές στην αρχή και στο τέλος πριν κόψετε και σφραγίσετε αυτές τις άκρες. Επίσης, κρατάνε καλύτερα αν μπορείτε να τα λιώσετε λίγο στο γύρω κορδόνι.

Σου εύχομαι καλή διασκέδαση με το βραχιόλι σου! Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια με το κεφάλι και τους τετράγωνους κόμπους του κορυδαλλού, φροντίστε να λάβετε το cheat φύλλο μου Macrame Knots με τον παρακάτω σύνδεσμο.

Μάθετε να δένετε τους απαραίτητους κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.

Παρακαλώ καρφιτσώστε αυτό αν σας αρέσει! Και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στη λίστα email μου :).


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply