Η γεύση που φτάνει στα τραπέζια πρωινού σε υψόμετρο 3 χιλιάδων: Το τουλούμι Erzincan


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Η γεύση που φτάνει στα τραπέζια πρωινού σε υψόμετρο 3 χιλιάδων: Το τουλούμι Erzincan


Το τυρί Erzincan tulum λαμβάνεται με ζύμωση γάλακτος από πρόβατα και κατσίκια της φυλής Akkaraman, τα οποία τρέφονται στα υψίπεδα σε 3 χιλιάδες υψόμετρα με πλούσια βλάστηση της πόλης κατά τη θερινή περίοδο, με τοπικό αλάτι Kemah και φυσική πυτιά (πυτιά).

Το τοπικό τυρί Tulum, με γεωγραφική ένδειξη, είναι έτοιμο να διακοσμήσει τα τραπέζια του πρωινού μετά από μια διαδικασία ωρίμανσης 3-4 μηνών.

Το Erzincan Tulum Cheese είναι μια απαραίτητη γεύση που κοσμεί τα τραπέζια πρωινού για αιώνες και είναι απαραίτητη για γενιές. Δεν είναι γνωστό πότε, πού και πώς παρήχθη για πρώτη φορά, ούτε ποιος σκέφτηκε να φορέσει στολές από δέρμα κατσίκας ή προβάτου, αλλά αυτές οι αρχαίες χώρες, που βρέχονται από τα νερά του Ευφράτη και φιλοξενούν δεκάδες φυλές, κληρονόμησαν τόσο τέλεια γεύση από τους γιους της Ανατολίας.

Το Erzincan Tulum Cheese, που ταυτίζεται με το Erzincan, η φήμη του είναι γνωστή σε όλη τη χώρα και πάντα λάμβανε κορυφαία βαθμολογία από τους καταναλωτές, έχει επισκεφτεί κάθε σπίτι σε όλη την Ανατολία, από τους Οθωμανούς σουλτάνους που κυβέρνησαν τρεις ηπείρους, δημιουργώντας ένα τέλειο τρίο με λάβας και τσάι . Αυτή η τριάδα συνοδευόταν άλλοτε στα τραπέζια από ξηρούς καρπούς Kemah, άλλοτε από σταφύλια Cimin ή από ντόπιες ντομάτες Erzincan.

Η γεύση που φτάνει στα τραπέζια πρωινού σε υψόμετρο 3 χιλιάδων: Το τουλούμι Erzincan

Η απαραίτητη γεύση του τυριού Erzincan Tulum, που κατέχει ιδιαίτερη θέση στον ουρανίσκο, οφείλεται στα φυτά που αναπτύσσονται στα οροπέδια Erzincan στα 3 χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα πρόβατα Akkaraman που τρέφονται με αυτά τα φυτά και μοιράζονται αυτό το άρωμα με γάλα, αλάτι Kemah και shirden που χρησιμοποιούνται στη ζύμωση, παράγοντας αυτή την τέλεια γεύση και φέρνοντάς την στα τραπέζια μας. Φυσικά και τα κάλους που το κουβαλούν έχουν τα δικαιώματά τους.

Στους καταναλωτές θα προσφέρεται τυρί Tulum, που παράγεται από τον Μάιο στα οροπέδια Erzincan. Καθώς εκατοντάδες οικογένειες που παράγουν τυρί τουλούμι Erzincan βόσκοντας τα πρόβατά τους στο οροπέδιο ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το οροπέδιο αυτές τις μέρες, χιλιάδες τόνοι τυριού τουλού συνεχίζουν να συσκευάζονται στις εγκαταστάσεις.

Η γεύση που φτάνει στα τραπέζια πρωινού σε υψόμετρο 3 χιλιάδων: Το τουλούμι Erzincan

Οι ακόλουθες πληροφορίες δόθηκαν για τη βιομηχανία τυριού Erzincan Tulum, η οποία απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους στο Erzincan, το ένα τρίτο της επιφάνειας της οποίας αποτελείται από βοσκότοπους και οροπέδια:

«Το τυρί τούμλουμ, το οποίο παράγεται σε περίπου 5-6 χιλιάδες τόνους ετησίως και έχει μοναδική γεύση, προσθέτει γεύση στα τραπέζια πολλών πόλεων της χώρας, ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, καθώς και στο Ερζιντζάν, από ντόπιους εταιρείες παραγωγών. Το Erzincan είναι μία από τις κορυφαίες επαρχίες όσον αφορά την κτηνοτροφία μικρής κλίμακας στη χώρα. Το τυρί tulum, ένα από τα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, παρασκευάζεται από πρόβατα Akkaraman που βόσκουν σε οροπέδια, βοσκοτόπια και βοσκοτόπια. “Η γεύση του το τυρί προέρχεται από το γάλα των προβάτων που βόσκουν σε μεγάλο υψόμετρο».Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply