Κήρυγμα Παρασκευής! Η Diyanet συμπεριέλαβε την Παλαιστίνη στο κήρυγμα της Παρασκευής στις 20 Οκτωβρίου 2023


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Κήρυγμα Παρασκευής!  Η Diyanet συμπεριέλαβε την Παλαιστίνη στο κήρυγμα της Παρασκευής στις 20 Οκτωβρίου 2023


Η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων ανακοίνωσε το κήρυγμα που θα αναγνωστεί στις προσευχές της Παρασκευής της νέας εβδομάδας. Στο κήρυγμα αυτής της εβδομάδας θα αναφερθεί η Surah Inshirah. Εδώ είναι ολόκληρο το κήρυγμα της εβδομάδας…

ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 DİYANET: ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ: ΣΟΥΡΑ ΙΝΣΙΡΑΧ

Κήρυγμα Παρασκευής Η Diyanet συμπεριέλαβε την Παλαιστίνη στο κήρυγμα της Παρασκευής στις 20 Οκτωβρίου 2023

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Αυτά ήταν τα πρώτα χρόνια της προφητείας του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ (α.σ.). Η πίεση και η καταπίεση που επέβαλαν οι πολυθεϊστές στους μουσουλμάνους της Μέκκας αυξήθηκαν και η ζωή έγινε αφόρητη για τους πιστούς. Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, ο Παντοδύναμος Αλλάχ έστειλε τη Σούρα Inshirah, η οποία περιέχει πολλά καλά νέα και σοφία για εμάς. Ο Προφήτης μας (α.σ.) ένιωσε χαρά και ανακούφιση όταν αποκαλύφθηκε αυτή η σούρα και έδωσε τα καλά νέα ότι ο Κύριός μας σίγουρα θα έδινε ευκολία και ηρεμία μετά από οποιαδήποτε δυσκολία.

Αγαπητοί πιστοί!

Σήμερα, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας που υφίστανται καταπίεση και καταπίεση στον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη, με τα μηνύματα της Sura Inshirah που παρηγορούν τις καρδιές και ενσταλάζουν ελπίδα στους πιστούς:

اَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَۙ. وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَۙ. اَلَّـذ۪ٓي اَنْقَضَ ظَهْرَكَۙ. وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَۜ.

«Δεν δώσαμε παρηγοριά στην καρδιά σου; Δεν σηκώσαμε το βάρος που σου λύγιζε την πλάτη; Δεν δοξάσαμε τη δόξα σου;

Ναι, αδέρφια μου!

Πιστεύουμε ότι ο Αλλάχ είναι παντοδύναμος. Είναι Αυτός που μας περιβάλλει με το έλεος και τη συμπόνια Του. Είναι Αυτός που θα απαλύνει την ένταση στο στήθος μας και θα δώσει ειρήνη στις καρδιές μας. Ο Παντοδύναμος Θεός θα σηκώσει πάνω μας τα βαριά βάρη και θα μας σώσει από όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Αγαπητοί πιστοί!

Μία από τις αλήθειες που μας υπενθυμίζει η Σούρα Ινσίρα είναι η εξής: اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراًۜ. «Μετά από κάθε δυσκολία υπάρχει ευκολία. Σίγουρα μετά από κάθε δυσκολία υπάρχει ευκολία».

Ναι, πιστεύουμε ότι μετά από κάθε λύπη θα υπάρχει χαρά και μετά από κάθε πρόβλημα θα υπάρχει ανακούφιση. Γιατί ο Παντοδύναμος Θεός δεν άφησε ποτέ μόνους τους προφήτες και τους πιστούς. Δεν τους άφησε ποτέ στο έλεος των καταπιεστών και των εχθρών. Χζ. Νώε από την καταστροφή του κατακλυσμού, Χζ. Αβραάμ από τη φωτιά του Νιμρώδ, Χζ. Μωυσής από τη σκληρότητα του Φαραώ, Χζ. Έσωσε τον Ιωσήφ από το σκοτάδι της φυλακής.

Και τέλος, έσωσε τον Προφήτη μας (α.σ.) από τα διάφορα βασανιστήρια και τα μαρτύρια των απίστων και του άνοιξε πολλές πόρτες κατάκτησης.

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Η Surah Inshirah μας διδάσκει επίσης αυτήν την αλήθεια: وَاِلٰى رَبِّكَ فَارْغَبْ. «Όταν τελειώσετε μια δουλειά, ξεκινήστε μια άλλη δουλειά αμέσως. Απλώς στραφείτε στον Κύριό σας.”

Όπως αναφέρεται στους στίχους, η τεμπελιά και η ανεμελιά δεν μας αρμόζουν. Ένας πιστός δεν μπορεί να είναι ανεύθυνος, αμελής ή εφησυχαστικός. Αγωνίζεται να ζήσει, να κρατήσει ζωντανό και να διαδώσει την αλήθεια, την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το έλεος μέχρι να επικρατήσει η καλοσύνη στη γη. Ένας πιστός κάνει ό,τι κάνει έχοντας κατά νου τη συγκατάθεση του Αλλάχ. Με τη δύναμη που αντλεί από την πίστη του, δεν χάνει την ελπίδα του μπροστά στις δυσκολίες. Εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους και το μέλλον τους.

Αγαπητοί πιστοί!

Μια από τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες που έχουν γίνει μάρτυρες στην ανθρώπινη ιστορία συμβαίνει σήμερα στην Παλαιστίνη, στη Γάζα. Αθώοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων βρεφών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, δολοφονούνται βάναυσα. Σπίτια, τζαμιά, σχολεία, ακόμη και νοσοκομεία βομβαρδίζονται ανελέητα. Ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας διαπράττεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Ενώ χιλιάδες αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν ταυτόχρονα, ο κόσμος που έχει χάσει το έλεος και τη συνείδησή του απλώς παρακολουθεί αυτήν τη γενοκτονία. Η φυλή, η γλώσσα και η θρησκεία των καταπιεσμένων δεν λαμβάνονται υπόψη. Καλούμε όλη την ανθρωπότητα να σταθεί δίπλα στους καταπιεσμένους ενάντια στον καταπιεστή.

Αγαπητοί πιστοί!

Ο Προφήτης μας (α.α.) λέει σε ένα χαντίθ: «Η καταπίεση είναι απόλυτο σκοτάδι για τον καταπιεστή την Ημέρα της Κρίσεως». Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μουσουλμάνοι σίγουρα θα τελειώσουν και οι καταπιεστές θα έχουν ένα πικρό τέλος τόσο στον κόσμο όσο και στο επόμενο. Οι πιστοί σίγουρα θα επικρατήσουν με τη βοήθεια του Αλλάχ. Οι δύσκολες στιγμές που περνάμε είναι προάγγελοι νέων αναστάσεων. Αρκεί ως Μουσουλμάνοι να ενεργούμε με ενότητα και αλληλεγγύη. Ας κάνουμε την αδελφοσύνη μας και την αγάπη μας μόνιμη. Ας είμαστε ελεήμονες μεταξύ μας, σοφοί και δυνατοί απέναντι στον εχθρό. Δεν έχουμε ελπίδα στο έλεος του Θεού, εκπληρώνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Κύριο, τους αδελφούς μας και την ανθρωπότητα. Ελπίζουμε ότι ο Κύριός μας θα απαλύνει τα προβλήματά μας και θα μετατρέψει τις δυσκολίες μας σε έλεος. Είθε να μας ξανακάνει ηγέτες και παραδείγματα για την ανθρωπότητα.

Ολοκληρώνω το κήρυγμά μου με τον ακόλουθο στίχο:

Ακριβώς, ακριβώς. رْكُمْ وَيُثَبِّتْ اَقْدَامَكُمْ . «Ω εσείς που πιστεύετε! Αν βοηθήσεις τη θρησκεία του Αλλάχ, ο Αλλάχ θα σε βοηθήσει και θα σε κάνει δυνατό και ανθεκτικό ενάντια στον εχθρό».Τι είναι το Ruku και πώς παρασκευάζεται;  Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;

Τι είναι το Ruku και πώς παρασκευάζεται; Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;

Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply