Κήρυγμα Παρασκευής! Το θέμα του κηρύγματος της Παρασκευής της Diyanet στις 6 Οκτωβρίου 2023 είναι τα τζαμιά και οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι.


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137




Κήρυγμα Παρασκευής!  Το θέμα του κηρύγματος της Παρασκευής της Diyanet στις 6 Οκτωβρίου 2023 είναι τα τζαμιά και οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι.










Η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων ανακοίνωσε το κήρυγμα που θα αναγνωστεί στις προσευχές της Παρασκευής της νέας εβδομάδας. Στο κήρυγμα αυτής της εβδομάδας θα μιλήσουμε για τζαμιά και θρησκευτικούς αξιωματούχους. Εδώ είναι ολόκληρο το κήρυγμα της εβδομάδας…

ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 DIANET: ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ, Η ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Κήρυγμα Παρασκευής Diyanet 6 Οκτωβρίου 2023 Το θέμα του κηρύγματος της Παρασκευής είναι τα τζαμιά και οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Στο εδάφιο που διάβασα, ο Κύριός μας ο Παντοδύναμος λέει: «Τα τζαμιά του Αλλάχ θα χτιστούν από εκείνους που πιστεύουν στον Αλλάχ και στην Εσχάτη Ημέρα, που κάνουν προσευχές, δίνουν ελεημοσύνη και δεν φοβούνται κανέναν παρά μόνο τον Αλλάχ. Αυτά αναμένεται να είναι στο σωστό δρόμο».

Στο χαντίθ που διάβασα, ο Αγαπημένος μας Προφήτης (α.σ.) λέει: «Τα μέρη στις πόλεις που αγαπά περισσότερο ο Αλλάχ είναι τα τζαμιά».

Αγαπητοί πιστοί!

Τα τζαμιά και τα τζαμιά είναι τα σπίτια του Αλλάχ. Είναι το σύμβολο του ισλαμικού πολιτισμού. Είναι η καρδιά των πόλεων. Είναι το σημάδι της ενότητας και της αλληλεγγύης μας. Είναι ναοί όπου στεκόμαστε πέντε φορές την ημέρα και βρίσκουμε γαλήνη στην παρουσία του Κυρίου μας. Είναι τόποι προσκύνησης που μαρτυρούν τα αμήν που βγαίνουν από το στόμα μας και τα δάκρυα που χύνουμε μέσα μας.

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Οι δάσκαλοί μας που εργάζονται στα τζαμιά μας ως υπηρέτες της φιλανθρωπίας είναι οι κληρονόμοι του μονοπατιού των προφητών που μας δίδαξαν τις αλήθειες της μεγάλης θρησκείας μας, του Ισλάμ. Οι ομιλητές μας είναι αυτοί που μεταφέρουν τις μοναδικές αρχές του Κορανίου και τα καλά ήθη του Αγγελιαφόρου του Αλλάχ (α.σ.). Αυτός που μετέφερε το Κοράνι στις καρδιές των πιστών: «Ο καλύτερος από εσάς είναι αυτός που έγραψε το Κοράνι». «Εσείς που μαθαίνετε και διδάσκετε». Είναι οι θρησκευτικοί μας αξιωματούχοι που τιμούνται με προφητική εύνοια.

Αγαπητοί πιστοί!

Ο Κύριός μας ο Παντοδύναμος δηλώνει τα εξής σε ένα εδάφιο: «Όποιος από εσάς καλεί στο καλό και απαγορεύει το κακό, «ας είναι κοινότητα». Ως Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων, υιοθετήσαμε αυτό το εδάφιο ως σύνθημά μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αναγέννηση όλης της ανθρωπότητας μέσα από την τζαμιοκεντρική ζωή. Οι δάσκαλοί μας, υψώνοντας από τους μιναρέδες στον ουρανό, έψαλλαν «حَىَّ عَلَى الصَّلاَةِ, Έλα, ας προσευχηθούμε!». «حَىَّ عَلَى الْفَلاَحِ Ελάτε στη σωτηρία!» Προσκαλεί όλους τους ανθρώπους στη σωτηρία με το επιφώνημά του. Στον εθνικό μας ύμνο, «Αυτά τα αντάν των οποίων οι μαρτυρίες είναι η βάση της θρησκείας. Με αυτόν τον σκοπό και με αυτό το πνεύμα ειπώθηκαν οι λέξεις «Θα γκρινιάξω πάνω από το αιώνιο σπίτι μου».

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Ακριβώς όπως ο Κύριός μας περιβάλλει όλα τα πλάσματα με το έλεος και τη συμπόνια Του με το όνομα al-Jami’, τα τζαμιά μας αγκαλιάζουν όλους τους μουσουλμάνους, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη γλώσσα, το χρώμα και το φύλο τους. Ως θρησκευτικοί αξιωματούχοι, παρέχουμε υπηρεσίες στους ανθρώπους μας σε πολλούς τομείς, όπως τα τζαμιά μας, τα μαθήματα Κορανίου, τα γραφεία θρησκευτικού και οικογενειακού προσανατολισμού και τα κέντρα νεότητας. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε τα γεμάτα έλεος μηνύματα του Ισλάμ στους αδελφούς και τις αδελφές μας σε πολλά μέρη, από νοσοκομεία μέχρι κοιτώνες KYK, από τους ανάπηρους αδελφούς μας μέχρι τους τοξικομανείς, από τα σχολεία στους χώρους εργασίας. Εκδίδουμε βιβλία και περιοδικά που μπορούν να διαβάσουν γυναίκες, άνδρες, παιδιά, μικροί και μεγάλοι και να μάθουν για τη θρησκεία, τις αξίες, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε την ευλογημένη θρησκεία του Ισλάμ στο αγαπημένο μας έθνος και σε όλη την ανθρωπότητα μέσω των ψηφιακών καναλιών, του Diyanet TV και του Diyanet Radio. Θεωρούμε πρωταρχικό μας καθήκον να διδάξουμε το μεγάλο μας βιβλίο, το Κοράνι, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και επαγγέλματος. Αγωνιζόμαστε να πολεμήσουμε με γνώση και σοφία εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη θρησκεία μας, να διαφθείρουν τις αξίες μας και να βλάψουν τη δομή της οικογένειάς μας.

Αγαπητοί πιστοί!

Κάθε χρόνο, από 1 έως 7 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Εβδομάδα των Τζαμιών και των Θρησκευτικών. Η θέση και η σημασία των τζαμιών και των θρησκευτικών μας αξιωματούχων στον πολιτισμό μας εξηγείται μέσω εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Προσεύχομαι στον Παντοδύναμο Θεό η εβδομάδα που βιώνουμε να είναι ευεργετική. Εύχομαι έλεος σε όσους πέθαναν και υγεία, ειρήνη και ευημερία σε όσους είναι ζωντανοί, από τους θρησκευτικούς μας αξιωματούχους που μετέφεραν την πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας από το παρελθόν στο σήμερα και που υπήρξαν παραδείγματα και ηγέτες στον κόσμος. μονοπάτι της καλοσύνης, από τους ευεργέτες που έχτισαν και ανέπτυξαν τα τζαμιά μας και από ολόκληρη την κοινότητά μας.

Αγαπητοί μουσουλμάνοι!

Τελειώνοντας το κήρυγμά μου, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω κάτι. Η προεγγραφή για το Χατζ 2024 θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου. Τα αδέρφια και οι αδελφές μας που κάνουν αίτηση για πρώτη φορά θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μπορείτε να λάβετε αναλυτικές πληροφορίες για το θέμα από τα γραφεία των επαρχιακών και επαρχιακών μουφτήδων.



Τι είναι το Ruku και πώς παρασκευάζεται;  Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;

Τι είναι το Ruku και πώς παρασκευάζεται; Τι να πείτε στο Ρούκου κατά τη διάρκεια της προσευχής, τι θα συμβεί αν ξεχάσετε;





Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply