Ξίδι ή λεμόνι; Ποιο είναι το καλύτερο τουρσί; Η διαμάχη για το τουρσί για τις χαρούμενες μέρες διερευνάται! Εδώ είναι το αποτέλεσμα


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Ξίδι ή λεμόνι;  Ποιο είναι το καλύτερο τουρσί;  Η διαμάχη για το τουρσί Neşeli Günler διερευνήθηκε!  Εδώ είναι το αποτέλεσμα


Τα τουρσιά, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τουρκικής κουζίνας εδώ και εκατοντάδες χρόνια, προστίθενται σε πολλά πιάτα για να φωτίσουν τα τραπέζια. Τα τουρσιά που παρασκευάζονται το φθινόπωρο γίνονται συχνά απαραίτητα για τη χειμερινή περίοδο. Η Αρέντα Πιάρ έριξε φως στις περιέργειες ερευνώντας τις συνήθειες του τουρσιού του τουρκικού λαού. Το ερώτημα «λεμόνι ή ξύδι», που είναι το θέμα των ταινιών του Yeşilçam, έχει σχεδόν απαντηθεί.

Καθώς πλησιάζει η χειμερινή περίοδος, σε πολλά σπίτια έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το τουρσί. Οι άνθρωποι συνήθως αρχίζουν το τουρσί στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο, πριν φτάσει ο χειμώνας. Τα τουρσιά που παρασκευάζονται αυτούς τους μήνες φτάνουν στο τραπέζι τον χειμώνα και καταναλώνονται ως νόστιμο συνοδευτικό. Διεξήχθη έρευνα για τις συνήθειες των τουρσιών, οι οποίες είναι απαραίτητες στην τουρκική κουζίνα. Η έρευνα αποκάλυψε τις εξέχουσες προτιμήσεις των καταναλωτών τουρσί.

“ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ τουρσί ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΞΥΔΙ”

Οι Τούρκοι έκαναν την επιλογή τους σε συζητήσεις για το αν ο καλύτερος χυμός τουρσί φτιάχτηκε με ξύδι ή λεμόνι, κάτι που είναι επίσης το θέμα των ταινιών του Yeşilçam. Η συντριπτική πλειονότητα, το 75,9%, προτιμά τα τουρσιά «ξίδι». Το 24,1% λέει ότι τα τουρσιά πρέπει να γίνονται με λεμόνι.

Ξίδι ή λεμόνι;  Ποιο είναι το καλύτερο τουρσί;  Η συζήτηση για τα τουρσί της Neşeli Günler έχει βαθύνει.  Εδώ είναι το αποτέλεσμα.

ΤΑ τουρσί ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΜΩΝΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε 1.100 άτομα, τα τουρσιά συγκαταλέγονται στα παρασκευάσματα τροφίμων που παρασκευάζουν οι καταναλωτές για χειμερινή κατανάλωση, με ποσοστό 18,4%. Άλλα χειμωνιάτικα παρασκευάσματα είναι τα εξής: ντομάτα 11,6%, ταρχανά 10,9%, μαρμελάδα 10,8%, σάλτσα πιπεριάς μενεμέν 9,7%, πολτός πιπεριάς 8,3%, χυμός ντομάτας 7,9%, φρέσκα λαχανικά 7,0%, αποξηραμένες πιπεριές και μελιτζάνες 6,3%, κομπόστα 4,7% , μπάμιες αποξηραμένες 2,9% και η άλλη επιλογή 1,5%.

ΒΑΖΟ Ή ΚΑΤΑΨΥΞΗ;

Κατά τις φθινοπωρινές προετοιμασίες προέκυψε ότι το 33% των καταναλωτών ετοίμαζε το δικό του χειμωνιάτικο φαγητό. Το 28,4% δήλωσε ότι αγοράζει βιολογικά προϊόντα από πωλητές. Ενώ το 24,8% προτιμά την αγορά, το 13,8% αγοράζει φαγητό από κάποιον που γνωρίζει.

Πώς λοιπόν τα αποθηκεύουν όσοι παράγουν τα δικά τους χειμερινά τρόφιμα; Ενώ το 50,7% των καταναλωτών αποθηκεύει τα χειμωνιάτικα τρόφιμα σε βάζα, το υπόλοιπο 49,3% προτιμά να τα αποθηκεύει στην κατάψυξη.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες έφτιαχναν τα δικά τους τουρσιά. Δηλαδή, «Πού παίρνεις τουρσί;» Το 65,1% απάντησε στην ερώτηση «Το κάνω μόνος μου». Το 13,2% των τουρσιών προτιμούν να τα αγοράζουν από πωλητή τουρσιών, το 11% από την αγορά και το 5,7% από κάποιον που γνωρίζουν. Ένα άλλο 5% είπε ότι δεν αγοράζει τουρσί.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ τουρσί ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αγαπημένο τουρσί των τουρσιών είναι το αγγούρι… Τόσο που η ερώτηση «Ποιο είναι το αγαπημένο σου τουρσί;». Στην ερώτηση προηγείται το αγγούρι με 44,7%. Άλλα αγαπημένα τουρσιά είναι τα εξής: 24,8% ανάμεικτα, 10,6% λάχανο, 9,2% πιπεριά, 4,2% αγγούρι, 1,9% πράσινα φασόλια, 1,2% πράσινη ντομάτα, 0,7% καρότο, 0,5% μελιτζάνα, 2,2% άλλα.

Ξίδι ή λεμόνι;  Ποιο είναι το καλύτερο τουρσί;  Η συζήτηση για τα τουρσί της Neşeli Günler έχει βαθύνει.  Εδώ είναι το αποτέλεσμα.

ΠΡΟΤΙΜΕΤΑΙ Ο ΧΥΜΟΣ ΤΟΥΣΙΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΕΛΥΓΚΙ

Το 64,1% των καταναλωτών προτιμά τον χυμό τουρσί και το 35,9% τον χυμό από γογγύλι. Λοιπόν, σας αρέσει ο πικάντικος ή μη πικάντικος χυμός τουρσί; Ενώ το 51,3% των τουρσιών τα προτιμά χωρίς πόνο, το 48,7% προτιμά να τα καταναλώνει πικάντικα. Όταν ρωτήθηκαν πώς τους αρέσουν τα τουρσιά, το 49,8% απάντησε «όχι πικάντικο» και το 50,2% απάντησε «καυτερό».

ΤΑ ΞΗΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ τουρσί

Τι ταιριάζει καλύτερα με τα τουρσιά; Περισσότεροι από τους μισούς Τούρκους λένε ότι τα τουρσί είναι απαραίτητα με τα φασόλια. Ενώ το 52,7% δηλώνει ότι προτιμά φασόλια με πίκλες, το 10,6% τρώει ρεβίθια, το 8,1% ψάρι, το 7,7% ρύζι, το 6,5% σούπα ταρχανά και το 2,9% ντόνερ. Άλλες προτιμήσεις είναι 2,7% περιτύλιγμα, 2,7% άλλο, 2,2% κοτόπουλο και ρύζι, 1,7% ψητό κρέας, 1,2% ζυμαρικά, 1% χάμπουργκερ.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ;

Όπως είναι γνωστό, στην τουρκική κουζίνα υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ποικιλίες τουρσιών. Όταν το άκουσα, είπα: «Υπάρχουν και τουρσί;» Σε κάνει να λες. «Ποια είναι τα προϊόντα που σας εκπλήσσουν όταν ακούτε ότι είναι τουρσί;» Στην απάντηση στην ερώτηση αναφέρθηκε κυρίως το αυγό. 40,2% αυγά, 13,4% ψάρι, 11,2% μπαμπού, 9,3% μανταρίνι, 7,1% μπανάνα, 4,4% καρπούζι, 3,9% δαμάσκηνο, 2,9% μανιτάρια, 2, 9% 2,7% κεράσια, 2,2% 2,2% αβοκάντο, 2,0% αβοκάντο άλλα.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ τουρσί ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Επίσης, μαθαίνεται ότι οι λάτρεις του τουρσιού τρώνε τουρσί σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα το χειμώνα. «Πόσο συχνά καταναλώνετε τουρσιά το χειμώνα;» Στο ερώτημα, το 35,1% είπε ότι έτρωγε «κάθε δεύτερη μέρα», το 27,2% «μία φορά την εβδομάδα», το 21,5% «σπάνια», το 12,8% είπε ότι έτρωγε «κάθε μέρα», ενώ το 3,4% δήλωσε ότι δεν το κατανάλωνε καθόλου. .

Η ΓΗ ΤΟΥ τουρσιού ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ

«Ποια περιοχή παράγει τα καλύτερα τουρσιά;» Η περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας κέρδισε την ερώτηση με 24,3%. Την περιοχή του Αιγαίου ακολούθησαν 21,8%, η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με 19,9%, η περιοχή του Μαρμαρά με 14,6%, η περιοχή της Μεσογείου με 7,2%, η Νοτιοανατολική Ανατολία με 6,7% και η περιοχή της Ανατολικής Ανατολίας με 5,5%.

ΓΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑ: ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ τουρσί

Το αγαπημένο είδος στους λάτρεις του τσίλι ήταν το δεντρολίβανο τουρσί (τόμπικ) με 41,9%. Το 36,1% ανέφερε διακοσμητικές πιπεριές τουρσί (λεπτές) και το 22% τουρσί πιπεριές jalapeno (σε φέτες).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ τουρσί;

Οι καταναλωτές τουρσί ρωτήθηκαν επίσης γιατί καταναλώνουν τουρσί. Το 62% είπε ότι χρειάζεται για την καλλιέργεια τροφίμων, το 21,9% για την πρόληψη ασθενειών και το 10,8% για την επιτάχυνση του μεταβολισμού. Το 5,3% απάντησε διαφορετικά.

ΤΑ τουρσιά ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Λοιπόν, υπάρχει εποχή για τουρσί; Ποια εποχή καταναλώνουν τα περισσότερα τουρσιά οι τουρσί; Και αυτή η ερώτηση βρήκε ξεκάθαρη απάντηση. Το 62,3% των καταναλωτών προτιμά τα τουρσιά το χειμώνα. Το 33,8% είπε τέσσερις εποχές, το 2,8% το καλοκαίρι, το 0,8% το φθινόπωρο, το 0,3% την άνοιξη.Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply