Παράσταση προσευχής της Παρασκευής για τα Θρησκευτικά! Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Παράσταση προσευχής της Παρασκευής για τα Θρησκευτικά!  Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;


Οι πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση της προσευχής της Παρασκευής είναι συνηθισμένες για όσους θέλουν να κάνουν την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί. Όσοι θέλουν να εκτελούν πλήρως τη θρησκευτική τους λατρεία την Παρασκευή, αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα για το πόση ρακά είναι η προσευχή της Παρασκευής και πώς να εκτελούν την προσευχή της Παρασκευής. Η προσευχή της Παρασκευής έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία στο Ισλάμ. Το Ιερό Κοράνι λέει: “Ω εσείς που πιστεύετε! Όταν γίνει το κάλεσμα για προσευχή την Παρασκευή, σπεύσατε στη μνήμη του Αλλάχ και σταματήστε να ψωνίζετε. Θα ήταν καλύτερα για εσάς να το ξέρατε.”

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Η υποχρέωση της προσευχής της Παρασκευής είναι δύο ρακάτες. Επιπλέον, υπάρχει μια Σούννα των οκτώ ρακάτων, τέσσερις ρακάτες πριν από το φάρδ και τέσσερις ρακάτες μετά το φάρδ (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

Σύμφωνα με τον Ιμάμ Αμπού Γιουσούφ και τον Ιμάμ Μωάμεθ, η Σούννα που πρέπει να εκτελείται μετά την προσευχή φάρδας είναι έξι ρακάτες συνολικά, τέσσερις ρακάτες με χαιρετισμό και δύο ρακάτες με χαιρετισμό. Hz. Αναφέρεται ότι το διηγήθηκε ο Αλή (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες? Η προσευχή της Παρασκευής εκτελείται σε 16 ρακάτες συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 4 ρακάτων της πρώτης Σούννας, 2 ρακάτων φάρδας, 4 ρακάτων της τελευταίας Σούννας, 4 ρακάτων Ζουχρί Αχίρ (προηγούμενο μεσημέρι) και 2 ρακάτων της τελευταίας Σούννας των καιρών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πρώτα απ ‘όλα, τελείται η πρώτη Σούννα από τις τέσσερις ρακάτες της προσευχής της Παρασκευής. Αυτή η προσευχή Sunnah εκτελείται ως η πρώτη προσευχή Sunnah της μεσημεριανής προσευχής. Κάθε μουσουλμάνος στην εκκλησία εκτελεί αυτή την προσευχή ατομικά και περιμένει σιωπηλά την κλήση του Μουεζίν Εφέντι. Στη συνέχεια, το δεύτερο αντάν διαβάζεται από τον μουεζίν στο τζαμί με μια φωνή αρκετά δυνατή ώστε να ακουστεί μόνο από την κοινότητα του τζαμιού, μετά ο ιμάμης πηγαίνει στο κήρυγμα και διαβάζει το κήρυγμά του. Μετά την ανάγνωση του κηρύγματος, ο μουεζίν φέρνει το iqama και το εκκλησίασμα ακολουθεί τον Ιμάμη και τελείται η υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής των δύο ρακάτων.

Ολόκληρη η εκκλησία εκτελεί το υποχρεωτικό μέρος των δύο ρακάτων της προσευχής της Παρασκευής μαζί με τον ιμάμ. Στη συνέχεια, εκτελείται η τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής των τεσσάρων ρακάτων. Ο τρόπος και η μέθοδος εκτέλεσης αυτής της τελευταίας Σούννας είναι σαν την πρώτη Σούννα. Στη συνέχεια, τελείται η προσευχή που ονομάζουμε zuhr-i ahir, με σκοπό να ειπωθεί «Να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής που έχασα εγκαίρως», όπως και η υποχρεωτική μεσημεριανή προσευχή.

Στη συνέχεια γίνονται δύο ρακάτες προσευχής για περιτομή. Έχω εκφράσει την πρόθεση για αυτήν την προσευχή, σημαίνει να εκτελώ τις τελευταίες 2 ρακάτες της μεσημεριανής προσευχής και τις δύο τελευταίες Σούννες της μεσημεριανής προσευχής. Τέλος, με την καθοδήγηση του Μουεζίν, απαγγέλλεται το Αγιέτ-αλ-κουρσί και το τάσμπιχ, γίνεται δηλαδή το τάσβι, γίνονται οι προσευχές και η εκκλησία διαλύεται.

Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πληροφορίες Diyanet, Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσα ρακάτια

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Η προσευχή που γίνεται κάθε εβδομάδα την Παρασκευή την ώρα της μεσημεριανής προσευχής ονομάζεται προσευχή της Παρασκευής. Η προσευχή της Παρασκευής δεν μπορεί να γίνει μόνη της. Τελείται με το εκκλησίασμα το μεσημέρι. Μετά την λήψη της πλύσης, οι προσευχές της Παρασκευής ξεκινούν όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό αντάν. Όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό αντάν, εκτελείται η πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής των τεσσάρων ρακάτων.

ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Λέγεται: «Σκοπεύω να κάνω την πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Αυτή η προσευχή εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα της μεσημεριανής προσευχής.

Στο πρώτο ρακάτ, πρώτα απαγγέλλεται το Subhanake. Στη συνέχεια απαγγέλλεται το Euzu Basmala.

Η Fâtiha και η πρόσθετη διάρκεια απαγγέλλονται σε όλα τα ρακάτ.

Στην πρώτη συνεδρία διαβάζεται μόνο το Etteahiyyatu.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

Απαγγέλλονται οι προσευχές Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik και Rabbena.

Στη συνέχεια, το δεύτερο αντάν απαγγέλλεται μέσα στο τζαμί.

Στη συνέχεια, ο Ιμάμης ανεβαίνει στον άμβωνα για να παραδώσει το κήρυγμα. Το κήρυγμα διαβάζεται.

Είναι tahrimi makruh (κοντά στο χαράμ) για το εκκλησίασμα να προσεύχεται και να μιλά ενώ διαβάζεται το κήρυγμα.

Ενώ ο Hatîb Efendi προσεύχεται, η εκκλησία δεν λέει αμήν δυνατά. Λέγεται σιωπηλή μέσα.

Ό,τι είναι χαραμ να κάνουμε ενώ προσευχόμαστε είναι επίσης χαραμ κατά την ακρόαση του κηρύγματος.

Αφού διαβάσει και τελειώσει το κήρυγμα, ο μουεζίνης απαγγέλλει το ικαμάχ.

Στη συνέχεια, η υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής των δύο ρακάτων τελείται με εκκλησία. Αυτή η προσευχή τελείται ακριβώς όπως το υποχρεωτικό μέρος της πρωινής προσευχής.

Η πρόθεση εκφράζεται ως εξής:

«Ήθελα να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ και ακολούθησα τον ιμάμ που ήταν έτοιμος».

Στη συνέχεια, η τελευταία Σούννα από τα τέσσερα ρακάτια. Η πρόθεσή του είναι η εξής: «Σκοπεύω να κάνω την τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Αυτή η Σούννα εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα. Επομένως, η προσευχή της Παρασκευής ουσιαστικά τελείται μαζί με τις προσευχές φάρντ και σούννα.

Μετά την τελευταία περιτομή, εκτελούνται άλλες τέσσερις ρακάτες προσευχής με την πρόθεση των εσχάτων. Κατά την έκφραση της πρόθεσης, λέγεται το εξής: «Σκοπεύω, για χάρη του Αλλάχ, να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής, η προσευχή της οποίας είναι πάνω μου αλλά δεν με έχει αφήσει ακόμη». Αν η πρόθεση γίνει με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει η μεσημεριανή προσευχή εκτός αν γίνει δεκτή λόγω έλλειψης των συνθηκών της προσευχής της Παρασκευής εκείνης της ημέρας. Εάν γίνει δεκτή, η τελευταία χαμένη προσευχή υπολογίζεται στη μεσημεριανή προσευχή.

Μετά από αυτό, δύο ρακάτες χρόνου εκτελούνται ως Σούννα. Η πρόθεση εκφράζεται λέγοντας: «Σκοπεύω να ακολουθήσω τη Σούννα της εποχής για χάρη του Αλλάχ». Εάν η προσευχή της Παρασκευής δεν είναι έγκυρη, αυτά τα δέκα ρακάτια θα αποτελούν τη μεσημεριανή προσευχή. Στη συνέχεια διαβάζεται το Ayat al-Kursi και το tasbih και γίνονται προσευχές.Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει;  Λεπτομέρειες για τις ώρες προσευχής της Παρασκευής...

Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει; Λεπτομέρειες για τις ώρες προσευχής της Παρασκευής…

Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply