Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του γκουσλ; Πώς να κάνετε γκουσλ και πότε θα είναι το τελευταίο;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του γκουσλ;  Πώς να κάνετε γκουσλ και πότε θα είναι το τελευταίο;


Καταστάσεις που απαιτούν πλύση Γκουσλ

Η πλύση Γκουσλ δεν είναι μια πλύση που πρέπει να γίνεται συνεχώς. Είναι απαραίτητο να κάνετε κανονική πλύση πριν από την προσευχή. Είναι η πλύση που γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις για την πλύση. Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο να βιώσετε αυτές τις συγκεκριμένες καταστάσεις. Οι άνθρωποι που αγνοούν ειδικές καταστάσεις δεν μπορούν να προσκυνήσουν. Γιατί τα σώματα αυτών των ανθρώπων θεωρούνται ακάθαρτα σύμφωνα με τη θρησκεία μας. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη βρωμιά, πρέπει να κάνετε γκουσλ. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πλύση γουσλ πρέπει να εκτελείται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Καταστάσεις στις οποίες πρέπει να κάνετε γκουσλ:

– Το να είσαι σκουπίδι,

– Σεξουαλική επαφή,

– ακούσια εκπομπή σπέρματος κατά τη διάρκεια του ύπνου,

– Καταστάσεις που βιώθηκαν κατά την περίοδο μετά τον τοκετό.

Τα άτομα που βιώνουν τις παραπάνω καταστάσεις πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν πλύση. Μπορείτε να νιώσετε πιο καθαροί κάνοντας πλύση. Ακόμη, όσοι θέλουν να κάνουν πιο σωστά τη λατρεία τους, πρέπει να κάνουν πλύση. Μαθαίνοντας πώς να κάνετε την πλύση, μπορείτε εύκολα να την κάνετε όταν είναι απαραίτητο.

Πώς να κάνετε Ghusl (Ghusl) πλύση;

Οι άνθρωποι που θέλουν να προσευχηθούν πρέπει πρώτα να κάνουν πλύση. Σε περιπτώσεις γονιμοποίησης ή λοχείας είναι απαραίτητο να γίνει, εκτός από την πλύση, πλήρης πλύση. Διαφορετικά η προσευχή σας δεν θα είναι έγκυρη. Το νόημα του Γκουσλ είναι να καθαρίζει κάθε μέρος του σώματος.

Πώς να κάνετε την πλύση Ghusl:

1. Πρέπει να απαγγείλετε τη Bismillah πριν πάρετε το γκουσλ. Αφού απαγγείλετε το Euzu Basmala, μπορείτε να αρχίσετε να εκτελείτε γκουσλ. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε το γκουσλ λέγοντας Bismillah. Πράγματι, στο Ισλάμ, υπάρχει ο Μπισμιλάχ στην αρχή κάθε πράξης.

2. Πρώτα από όλα, πλύνετε προσεκτικά τα ευαίσθητα μέρη του σώματος, ξεκινώντας από τα χέρια. Ολόκληρο το σώμα καθαρίζεται και καθαρίζεται από τη βρωμιά. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε εντελώς καθαροί. Ο σκοπός του γκουσλ είναι να καθαρίσει πλήρως το σώμα. Επομένως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε σωστά το σώμα από τη βρωμιά.

3. Η πλύση ξεκινά με την απαγγελία της Bismillah και λέγοντας «Σκοπεύω να κάνω την πλύση για χάρη του Αλλάχ».

4. Πρώτα η πλύση γίνεται ως κανονική πλύση προσευχής. Για να το κάνετε αυτό, κάντε γαργάρες φέρνοντας το νερό στο στόμα σας τρεις φορές, στη συνέχεια τραβήξτε νερό στη μύτη σας τρεις φορές και καθαρίστε τη μύτη σας.

5. Το νερό χύνεται 3 φορές, πρώτα στο κεφάλι, μετά στον δεξιό ώμο και μετά στον αριστερό ώμο. Αφού πλυθούν καλά οι ώμοι, πλένεται ξανά ολόκληρο το σώμα. Ως εκ τούτου, εκτελείται πλύση γουσλ.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Ghusl Ablution;

Οι υποχρεώσεις φάρδας του γκουσλ ποικίλλουν ελαφρώς μεταξύ των αιρέσεων. Καλό θα ήταν να μάθεις αυτά τα βάρη, που σύμφωνα με τις αιρέσεις έχουν παρόμοιες όψεις.

Σύμφωνα με την αίρεση των Χαναφί:

1- Πλύνετε το εσωτερικό του στόματός σας,

2- Πλύνετε το εσωτερικό της μύτης σας,

3- Πλύνετε κάθε μέρος του σώματος.

Σύμφωνα με την αίρεση των Μαλίκι:

1- Πρόθεση,

2- Πλύνετε το σώμα σας,

3- Για να τρυπήσετε,

4-Muvalat,

5- Κάντε το μισοφέγγαρο των μαλλιών.

Σύμφωνα με την αίρεση των Σαφιί:

1- Πρόθεση,

2- Πλύνετε προσεκτικά κάθε μέρος του σώματος.

Σύμφωνα με την αίρεση των Χανμπαλί: Στην αίρεση των Χανμπαλί, η υποχρέωση του γκουσλ είναι μόνο μία και αυτή είναι να πλύνει ολόκληρο το σώμα. Αντίστοιχα, το γκουσλ και άλλα στοιχεία περιλαμβάνονται σε αυτό. Με άλλα λόγια, οι υποχρεώσεις του γκουσλ στο Hanbali είναι οι εξής:

1- Πρόθεση,

2- Bismillah,

3- Πλύνετε κάθε μέρος του σώματος,

4- Πλύνετε το εσωτερικό του στόματός σας,

5- Πλύνετε το εσωτερικό της μύτης σας.

Αν και υπάρχουν μικρές αλλαγές στην απόδοση της πλύσης σύμφωνα με τις αιρέσεις, ο σκοπός παραμένει ο ίδιος. Ο κύριος σκοπός του Γκουσλ είναι να έχει καθαρό σώμα πριν από τη λατρεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να νιώσετε πιο ήσυχοι. Το θέμα της καθαριότητας, που είναι η βάση του Ισλάμ, εμφανίζεται ως το κύριο στοιχείο του γκουσλ. Για να βιώσετε το Ισλάμ στην πιο αληθινή του μορφή, πρέπει πάντα να φροντίζετε να είστε καθαροί.Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply