Ποιοι είναι οι τύποι διαβατηρίων; Οι πιο δημοφιλείς τύποι διαβατηρίων…


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Ποιοι είναι οι τύποι διαβατηρίων;  Οι πιο δημοφιλείς τύποι διαβατηρίων...


Ποιοι είναι οι τύποι διαβατηρίων;

Τα διαβατήρια προσελκύουν την προσοχή ως απαραίτητα έγγραφα για διεθνή είσοδο, έξοδο και ζωή. Για την έκδοση ή την ανανέωση ενός διαβατηρίου είναι σημαντικό να έχετε πληροφορίες για τους τύπους, τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά αυτών των εγγράφων.

Τα διαβατήρια στην Τουρκία αποτελούνται από 4 διαφορετικούς τύπους. Τα δημόσια διαβατήρια έχουν μπορντώ χρώμα. Τα ειδικά διαβατήρια είναι πράσινα, τα υπηρεσιακά ή υπηρεσιακά διαβατήρια είναι γκρι. Το χρώμα των διπλωματικών διαβατηρίων είναι μαύρο. Δεδομένου ότι τα διαβατήρια τσιπ χρησιμοποιούνται από το 2011, δεν υπήρξαν αλλαγές στα χρώματα των διαβατηρίων.

Τα είδη των διαβατηρίων και οι όροι υπό τους οποίους εκδίδονται τα διαβατήρια ποικίλλουν. Τα μπορντώ διαβατήρια ονομάζονται γενικά διαβατήρια και εκδίδονται σε τυπικούς πολίτες. Αυτά τα έγγραφα έχουν σύστημα περιορισμένης κυκλοφορίας. Ειδικά διαβατήρια εκδίδονται σε πρώην γραφειοκράτες ή δημόσιους υπαλλήλους.

Τα άτομα με πράσινα διαβατήρια έχουν μεγάλη περιοχή κυκλοφορίας. Τα υπηρεσιακά διαβατήρια εκδίδονται από επίσημα ιδρύματα σε άτομα που αποστέλλονται στο εξωτερικό για αποστολή. Τα διπλωματικά διαβατήρια χρησιμοποιούνται από άτομα που κατέχουν θέσεις υψηλού επιπέδου στο κράτος.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι διαβατηρίων

Διαβατήρια καφέ χρώματος εκδίδονται σε τυπικούς πολίτες. Εάν τα άτομα δεν δικαιούνται να λάβουν γκρι, πράσινο ή μαύρο διαβατήριο, μπορούν να πάρουν ένα μπορντό διαβατήριο. Με ένα καφέ διαβατήριο μπορείτε να εισέλθετε περίπου στις μισές χώρες του κόσμου χωρίς βίζα ή απαιτώντας μια κατά την είσοδο. Ωστόσο, οι εξουσίες αυτών των διαβατηρίων είναι περιορισμένες.

Το πράσινο διαβατήριο εκδίδεται σε δημόσιο προσωπικό με 1, 2 ή 3 προσόντα, γιατρούς ή εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο Δημόσιο. Τα άτομα με πράσινα διαβατήρια μπορούν να κρατήσουν αυτά τα έγγραφα όταν συνταξιοδοτηθούν. Με το πράσινο διαβατήριο μπορείτε να εισέλθετε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες χωρίς βίζα ή αποκτώντας βίζα μέσω διαδικτύου.

Χορηγείται σε άτομα που έχουν γκρι διαβατήριο και σε εφημερίες στο εξωτερικό. Ορισμένα μέλη της οικογένειας ενδέχεται επίσης να λάβουν πράσινο διαβατήριο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Τα άτομα με μαύρα διαβατήρια ανατίθενται σε ανώτερα στελέχη που μπορούν να εισέλθουν σε όλες τις χώρες.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο;

Για να αποκτήσετε το διαβατήριό σας πρέπει πρώτα να κλείσετε ραντεβού στη σελίδα ραντεβού για διαβατήριο. Μετά την είσοδο στη σελίδα, επιλέγεται ο τύπος του διαβατηρίου και ο τόπος από τον οποίο θα ληφθεί. Σε αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό να εισάγετε σωστά και πλήρως τα προσωπικά σας δεδομένα. Αφού κλείσετε ένα ραντεβού, θα πρέπει να πάτε στο ινστιτούτο με τα απαιτούμενα έγγραφα συμπληρωμένα στις αναγραφόμενες ημερομηνίες. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η ολοκλήρωση των διαδικασιών διαβατηρίου.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για το διαβατήριο

Τα απαιτούμενα έγγραφα ποικίλλουν ανάλογα με το διαβατήριο που πρέπει να αποκτήσετε. Γενικά, τα έγγραφα που απαιτούνται για την απόκτηση όλων των διαβατηρίων είναι:

παλιό διαβατήριο

Ταυτότητα

βιομετρική φωτογραφία

Επιστολή συγκατάθεσης για ανηλίκους

Τέλη διαβατηρίου και τέλη βιβλίου

Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα πριν από την απόκτηση διαβατηρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης, το τέλος καταβάλλεται ανάλογα με την περίοδο ισχύος. Η περίοδος ισχύος αναφέρεται στη διάρκεια χρήσης του διαβατηρίου. Οι χώρες συνήθως εκδίδουν βίζα με βάση την ελάχιστη περίοδο ισχύος του διαβατηρίου. Ενώ αυτές οι περίοδοι είναι γενικά 6 μήνες, σε ορισμένες χώρες είναι 3 μήνες, σε άλλες 1 μήνας και σε άλλες 1 έτος.ΡΕΥΜΑ!  ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ 2023… Πόσο είναι η τιμή του διαβατηρίου, πόσα TL;  Τέλος βιβλίου διαβατηρίου 6 μήνες, 1 έτος, 10 έτη 2023

ΡΕΥΜΑ! ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ 2023… Πόσο είναι η τιμή του διαβατηρίου, πόσα TL; Τέλος βιβλίου διαβατηρίου 6 μήνες, 1 έτος, 10 έτη 2023

Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply