Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι; Ποια είναι τα προηγούμενα καθήκοντα του Hafize Gaye Erkan;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι;  Ποια είναι τα προηγούμενα καθήκοντα του Hafize Gaye Erkan;


Αφού ο Mehmet Şimşek διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, ο Hafize Gaye Erkan διορίστηκε επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ερκάν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και έχει κερδίσει τον τίτλο του «νεότερου καθηγητή οικονομικών», έχει μια σημαντική οικονομική καριέρα στο εξωτερικό. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος που διορίστηκε στην Κεντρική Τράπεζα, η Δρ Hafize Gaye Erkan είναι επίσης γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες ως το «φανταστικό κορίτσι της Τουρκίας». Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Şahap Kavcıoğlu διορίστηκε πρόεδρος του Τραπεζικού, Ρυθμιστικού και Εποπτικού Συμβουλίου (BDDK).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο HAFİZE GAYE ERKAN;

Η Hafize Gaye Erkan γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1982, από πατέρα μηχανολόγο μηχανικό από το Ελαζίγ και μητέρα δασκάλα μαθηματικών. Ο Ερκάν αποφοίτησε από το Λύκειο Αρρένων της Κωνσταντινούπολης με τη δεύτερη θέση, πέρασε στις πανεπιστημιακές εξετάσεις και εισήλθε στο Τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Boğaziçi το 1997, καταλαμβάνοντας την 26η θέση. Ολοκλήρωσε το τμήμα του στην κορυφή της τάξης του και στη συνέχεια μετακόμισε στο εξωτερικό αφού έγινε δεκτός από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Ο Erkan έχει λάβει προσφορές υποτροφιών από 9 πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων των Stanford, Princeton, Boston, Cornell και California. Ο Ερκάν επέλεξε το Πρίνστον. Έτσι, σε αντάλλαγμα για την υποτροφία «Honorary Doctorate», η οποία απονέμεται σε μόνο 2 άτομα κάθε χρόνο, ο Erkan έλαβε ένα σπίτι από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ, 3.200 δολάρια το μήνα στην τσέπη του και έναν απεριόριστο προϋπολογισμό για την έρευνά του.

Κατάφερε να γίνει ο πρώτος φοιτητής που ολοκλήρωσε ένα διετές διδακτορικό πρόγραμμα στο Πρίνστον μέσα σε ένα χρόνο. Έγινε έτσι ο «νεότερος καθηγητής οικονομικών» στη χώρα. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε δύο ακόμη προγράμματα κατάρτισης για την επιστήμη της διαχείρισης στο Harvard Business School και την ηγεσία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι;  Ποια ήταν τα προηγούμενα καθήκοντα του Hafize Gaye Erkan;Ο Hafize Gaye Erkan ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα των οικονομικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Άρχισε να εργάζεται στον κλάδο στη Goldman Sachs το 2005 μετά από μια προσφορά που έλαβε, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πρίνστον. Εργάστηκε εδώ για περίπου 9 χρόνια και μετά άρχισε να εργάζεται ως διευθυντής στην First Republic Bank, μια τράπεζα που μεταφέρθηκε στην κρατική διοίκηση λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο. Εργάστηκε ως ανώτερος διευθυντής σε πολλές εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβούλων και σε τράπεζα. Έχει καταγραφεί μεταξύ των εξαιρετικών νέων οικονομολόγων από ορισμένα οικονομικά περιοδικά.

Είχε μια επιτυχημένη καριέρα στον τραπεζικό τομέα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κεφαλαίων της τράπεζας κατά περίπου 10 φορές. Έγινε έτσι ένα από τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας. Ο Erkan υπηρέτησε επίσης ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων Tiffany & Co. για δύο χρόνια και σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της παγκόσμιας εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Marsh McLennan.

Ποιος είναι ο Hafize Gaye Erkan, πόσο χρονών είναι, από πού είναι;  Ποια ήταν τα προηγούμενα καθήκοντα του Hafize Gaye Erkan;Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply