Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή; Πόσες ρακάτες είναι οι βραδινές προσευχές; Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων για την εκτέλεση της βραδινής προσευχής!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή;  Πόσες ρακάτες είναι οι βραδινές προσευχές;  Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων για την εκτέλεση της βραδινής προσευχής!


Η προσευχή είναι η δεύτερη προϋπόθεση της ισλαμικής θρησκείας και κηρύσσεται υποχρεωτική. Σημαίνει να ζητάς συγχώρεση από τον Θεό, να ζητάς και να υποκλίνεσαι. Είναι μια από τις πιο σημαντικές πράξεις λατρείας για τον μουσουλμανικό κόσμο. Η βραδινή προσευχή γίνεται διαφορετικά από άλλες προσευχές. Δεδομένου ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά την εκτέλεση της προσευχής και να μην την επαναλαμβάνετε. Στη βραδινή προσευχή, σε αντίθεση με άλλες προσευχές, γίνεται πρώτα η υποχρεωτική προσευχή και μετά η προσευχή Sunnah. Είναι επίσης μια σύντομη προσευχή όπως η πρωινή προσευχή. Δεν υπάρχει διαφορά στην εκτέλεση της βραδινής προσευχής για άνδρες και γυναίκες.

ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ;

Η απογευματινή προσευχή τελείται μετά το βραδινό αντάν. Είναι πέντε ρακάτες, 3 φάρντ και 2 σούννα. Πρώτα τελείται η προσευχή των τριών ρακάτων φάρδων, μετά η λατρεία ολοκληρώνεται με την εκτέλεση της προσευχής Sunnah των δύο ρακάτων.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΩ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ; ΤΕΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Όταν ξεκινάτε να απαγγέλλετε την απογευματινή προσευχή, το πρώτο πράγμα που λέτε είναι το Kamet και η πρόθεση γίνεται.

«Σήμερα σκοπεύω να κάνω τις τρεις ρακά της προσευχής του Μαγκρίμπ για χάρη του Αλλάχ».

Στη συνέχεια απαγγέλλεται το τακμπίρ «Αλλάχου Ακμπάρ» και οι άνδρες κρατούν και τα δύο χέρια με ανοιχτές παλάμες, με τους αντίχειρες να αγγίζουν τον λοβό του αυτιού και οι γυναίκες τα κρατούν στο στήθος με τον ίδιο τρόπο και·

Αφού διπλώσετε τα χέρια στο ύψος του στήθους, απαγγέλλεται το Subhanake.

Το Euzu Bismillah απαγγέλλεται.

«Euzubillahimineşşeytanirracim – Bisillahir rahmanir rahim» στη συνέχεια διαβάζει τη σούρα Fatiha. Αφού διαβάσετε τη Φατίχα, μπορείτε να διαβάσετε τις τρεις σούρες που γνωρίζετε.

Αφού ξαναπείτε το τακμπίρ του «Allahu Akbar», υποκλιθείτε στο Ruku και πείτε «Subhane Rabbiyal Azim» τρεις φορές.

Όταν σηκωθείτε από το Ρούκου, πείτε “Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd” και επαναλάβετε το τακμπίρ και πηγαίνετε σε υπόκλιση.

Αφού πείτε “Subhane Rabbiyel Ala” τρεις φορές κατά τη διάρκεια της υπόκλισης, κάντε ξανά τακμπίρ και καθίστε όρθια. Αφού κάνει κανείς την υπόκλιση άλλες τρεις φορές, σηκώνεται για το δεύτερο ρακάτ.

Αφού εκτελούνται τρία φάρδα και δύο Σούννα με αυτόν τον τρόπο, στο τελευταίο στάδιο της δεύτερης Σούννας.

Κάθεσαι και λες τακμπίρ. Αντίστοιχα; Απαγγέλλονται οι προσευχές Ettehıyyatü, Salli and Barik, Rabbena Athens και Rabbenağfirli. Πρώτα χαιρετίζονται οι άγγελοι στα δεξιά και μετά οι άγγελοι στα αριστερά.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού λέγεται «Es Salamu Aleykum Ve Rahmetullah» και ολοκληρώνεται η λατρεία σας. Εάν θέλετε να ζητήσετε αιτήματα και ευχές, συγχώρεση και συγχώρεση, μπορείτε να το κάνετε αφού ολοκληρώσετε την προσευχή σας.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;

Σύμφωνα με κάποιες φήμες, η βραδινή προσευχή αρχίζει με τη δύση του ηλίου και συνεχίζεται μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο φως που έχει απομείνει στον ορίζοντα. Εξηγείται έτσι σε ένα χαντίθ του Προφήτη μας.

«Η αρχή της ώρας της βραδινής προσευχής είναι η δύση του ηλίου και το τέλος είναι η εξαφάνιση του ορίζοντα». (Tirmidhi, Salat, 2; 282)Πώς να κάνετε την πρωινή προσευχή;  Πόσες ρακάτες είναι η πρωινή προσευχή;  Σύμφωνα με την Diyanet, η πρωινή προσευχή τελείται!

Πώς να κάνετε την πρωινή προσευχή; Πόσες ρακάτες είναι η πρωινή προσευχή; Σύμφωνα με την Diyanet, η πρωινή προσευχή τελείται!

Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply