Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με την Diyanet… Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες; Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με την Diyanet... Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες;  Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;


Οι λεπτομέρειες της προσευχής της Παρασκευής αμφισβητούνται από όσους θέλουν να κάνουν την προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά και από εκείνους που θέλουν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους. Την ιερή αυτή ημέρα, οι μουσουλμάνοι θα γεμίσουν τα τζαμιά και θα κάνουν προσευχές και θα προσεύχονται στον Παντοδύναμο Θεό. Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης των προσευχών της Παρασκευής, τις προσευχές για ανάγνωση, τις σούρες και την πλύση βήμα προς βήμα, με την Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων.

ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Η προσευχή της Παρασκευής είναι 10 ρακάτες. 4 ρακάτες εκτελούνται ως πρώτη Σούννα, 2 ρακάτ ως φάρντ και 4 ρακάτ ως τελευταία Σούννα. Μετά την τελευταία Σούννα, προστίθενται 4 ρακάτες Zuhri Ahir και 2 ρακάτες της τελευταίας Sunnah των καιρών. Η προσευχή της Παρασκευής τελείται την Παρασκευή το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Προεδρείου Θρησκευμάτων, το βάρος της προσευχής της Παρασκευής είναι δύο ρακάτες. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης οκτώ ρακάτες της Σούννα, τέσσερις ρακάτες πριν από το ρουζ και τέσσερις ρακάτες μετά το ρουζ.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ;

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από την Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων, οι προσευχές της Παρασκευής γίνονται ως εξής:

Όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό αντάν, εκτελείται η πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής των τεσσάρων ρακάτων.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ;

ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Λέγεται: «Σκοπεύω να κάνω την πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Αυτή η προσευχή εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα της μεσημεριανής προσευχής.

Στο πρώτο ρακάτ, πρώτα απαγγέλλεται το Subhanake. Στη συνέχεια απαγγέλλεται το Euzu Basmala.

Η Fâtiha και η πρόσθετη διάρκεια απαγγέλλονται σε όλα τα ρακάτ.

Στην πρώτη συνεδρία διαβάζεται μόνο το Etteahiyyatu.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

Στη συνέχεια, το δεύτερο αντάν απαγγέλλεται μέσα στο τζαμί.

Στη συνέχεια, ο Ιμάμης ανεβαίνει στον άμβωνα για να παραδώσει το κήρυγμα. Το κήρυγμα διαβάζεται.

Είναι tahrimi makruh για το εκκλησίασμα να προσεύχεται και να μιλά ενώ διαβάζεται το κήρυγμα.

Ενώ ο Hatîb Efendi προσεύχεται, η εκκλησία δεν λέει αμήν δυνατά. Λέγεται σιωπηλή μέσα

Ό,τι είναι χαραμ να κάνουμε ενώ προσευχόμαστε είναι επίσης χαραμ κατά την ακρόαση του κηρύγματος.

Αφού διαβάσει και τελειώσει το κήρυγμα, ο μουεζίνης απαγγέλλει το ικαμάχ.

Στη συνέχεια, η υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής των δύο ρακάτων τελείται με εκκλησία. Αυτή η προσευχή τελείται ακριβώς όπως το υποχρεωτικό μέρος της πρωινής προσευχής.

Η ΦΑΡΖ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

«Ήθελα να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ και ακολούθησα τον ιμάμ που ήταν έτοιμος».

Στη συνέχεια, η τελευταία Σούννα από τα τέσσερα ρακάτια. Η πρόθεσή του είναι η εξής: «Σκοπεύω να κάνω την τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».

Αυτή η Σούννα εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα. Επομένως, η προσευχή της Παρασκευής ουσιαστικά τελείται μαζί με τις προσευχές φάρντ και σούννα.

Μετά την τελευταία περιτομή, εκτελούνται άλλες τέσσερις ρακάτες προσευχής με την πρόθεση των εσχάτων. Κατά την έκφραση της πρόθεσης, λέγεται το εξής: «Σκοπεύω, για χάρη του Αλλάχ, να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής, η προσευχή της οποίας είναι πάνω μου αλλά δεν με έχει αφήσει ακόμη». Αν η πρόθεση γίνει με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει η μεσημεριανή προσευχή εκτός αν γίνει δεκτή λόγω έλλειψης των συνθηκών της προσευχής της Παρασκευής εκείνης της ημέρας. Εάν γίνει δεκτή, η τελευταία χαμένη προσευχή υπολογίζεται στη μεσημεριανή προσευχή.

Μετά από αυτό, δύο ρακάτες χρόνου εκτελούνται ως Σούννα. Η πρόθεση εκφράζεται λέγοντας: «Σκοπεύω να ακολουθήσω τη Σούννα της εποχής για χάρη του Αλλάχ». Εάν η προσευχή της Παρασκευής δεν είναι έγκυρη, αυτά τα δέκα ρακάτια θα αποτελούν τη μεσημεριανή προσευχή. Στη συνέχεια διαβάζεται το Ayat al-Kursi και το tasbih και γίνονται προσευχές.

Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με τα Θρησκευτικά... Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσα ρακάτια, πώς να κάνετε την πρόθεση για την προσευχή της ΠαρασκευήςΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

-Πρώτα απ’ όλα “Σκοπεύω να κάνω τις 2 ρακέτες της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ. Ακολούθησα τον ιμάμ που ήταν έτοιμος”. Εννοούμε. Στη συνέχεια λέμε Τακμπίρ λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και αρχίζουμε να προσευχόμαστε.

Μετά το τακμπίρ, δένουμε τα χέρια μας και απαγγέλλουμε Subhanake σιωπηλά. Μετά τον Subhaneke δεν διαβάζουμε τίποτα και ακούμε τον ιμάμη.

-Αφού ο ιμάμης τελειώσει τις Σούρες, μπαίνουμε στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Κατά τη διάρκεια του Ruku, λέμε “Subhana Rabbiye’l-Azim” 3 φορές και ισιώνουμε. Όταν σηκωνόμαστε λέμε «Semi Allahu li-men hamideh» και όταν στεκόμαστε όρθιοι λέμε «Rabbana lek’l hamd». Στη συνέχεια προσκυνούμε λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Στην υπόκλιση λέμε «Subhana rabbiyal-a ‘ala» 3 φορές. Καθόμαστε στα γόνατά μας λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Αφού ξαναπούμε «Αλλάχου Ακμπάρ», πάμε ξανά να προσκυνήσουμε και λέμε «Subhana rabbiyal-a’la» 3 φορές.

– Λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», σηκωνόμαστε από την υπόκλιση και ξεκινάμε το δεύτερο ρακάτ. Αφού σηκωθούμε, δένουμε τα χέρια μας και ακούμε τον ιμάμη χωρίς να διαβάσουμε τίποτα. Αφού ο ιμάμης τελειώσει τις Σούρες, μπαίνουμε στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Κατά τη διάρκεια του Ruku, λέμε “Subhana Rabbiye’l-Azim” 3 φορές και ισιώνουμε. Όταν σηκωνόμαστε λέμε «Semi Allahu li-men hamideh» και όταν στεκόμαστε όρθιοι λέμε «Rabbana lek’l hamd». Στη συνέχεια προσκυνούμε λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Στην υπόκλιση λέμε «Subhana rabbiyal-a ‘ala» 3 φορές. Καθόμαστε στα γόνατά μας λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Αφού ξαναπούμε «Αλλάχου Ακμπάρ», πάμε ξανά να προσκυνήσουμε και λέμε «Subhana rabbiyal-a’la» 3 φορές.

-Όταν σηκωνόμαστε από την υπόκλιση, λέμε «Allahu Akbar» και καθόμαστε στο Tahiyyat και απαγγέλλουμε τις προσευχές Ettehiyyatu, Allahumme Salli, Allahumme Barik και Rabbena. Αφού τελειώσουν οι προσευχές, πρώτα στρέφουμε τα πρόσωπά μας προς τα δεξιά με τον ιμάμ και λέμε «Assalamu alaykum ve rahmet’ullah» και αποχαιρετούμε. Ομοίως, μετά τον χαιρετισμό στα αριστερά, ολοκληρώνεται η προσευχή φάρδας της προσευχής της Παρασκευής.Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει;  Λεπτομέρειες για τις ώρες προσευχής της Παρασκευής...

Πόσα λεπτά διαρκεί η προσευχή της Παρασκευής και τι ώρα τελειώνει; Λεπτομέρειες για τις ώρες προσευχής της Παρασκευής…

Καλή Παρασκευή, εικονογραφημένα μηνύματα Παρασκευής, ρήσεις

Καλή Παρασκευή, εικονογραφημένα μηνύματα Παρασκευής, ρήσεις

Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply