
Την Παρασκευή, που έχει μεγάλη σημασία στο Ισλάμ, πολλοί άνθρωποι είναι περίεργοι για τις λεπτομέρειες της προσευχής της Παρασκευής. Εδώ είναι όλες οι πληροφορίες για τους πολίτες που θέλουν να έχουν πληροφορίες για τις προσευχές της Παρασκευής, για την ανάγνωση των προσευχών και για την εκτέλεση των υποχρεωτικών προσευχών…
Η προσευχή της Παρασκευής αποτελείται από δέκα ρακάτες: τέσσερις ρακάτες της πρώτης Σούννας, δύο ρακάτες της φάρδας και τέσσερις ρακάτες της τελευταίας Σούννας. Τελείται με το εκκλησίασμα την Παρασκευή την ώρα της μεσημεριανής προσευχής στο τζαμί. Πρώτον, η πρώτη περιτομή γίνεται ακριβώς όπως η πρώτη περιτομή της μεσημεριανής προσευχής. Μετά την περιτομή ο ιμάμ-χατίπ ανεβαίνει στον άμβωνα και κάθεται. Ο μουεζίνης απαγγέλλει το εσωτερικό αντάν. Μετά το αντάν, ο ιμάμ-χατίπ στέκεται και διαβάζει το κήρυγμα, το οποίο αποτελείται από δύο μέρη. Στο κήρυγμα δίνει κατατοπιστικό λόγο και καθοδηγεί το εκκλησίασμα για θρησκευτικά θέματα. Μετά την ανάγνωση του κηρύγματος, ο ιμάμ-χατίπ κατεβαίνει από τον άμβωνα, πηγαίνει μπροστά στο εκκλησίασμα και οδηγεί το εκκλησίασμα στην προσευχή της Παρασκευής με δύο ρακάτες.
Πόσες ρακάτες είναι η προσευχή της Παρασκευής και πώς γίνεται στην εκκλησία;
Η υποχρέωση της προσευχής της Παρασκευής είναι δύο ρακάτες. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης οκτώ ρακάτες της Σούννα, τέσσερις ρακάτες πριν από το ρουζ και τέσσερις ρακάτες μετά το ρουζ. Σύμφωνα με τον Ιμάμ Αμπού Γιουσούφ και τον Ιμάμ Μωάμεθ, η Σούννα που πρέπει να εκτελείται μετά την προσευχή φάρδας είναι έξι ρακάτες συνολικά, τέσσερις ρακάτες με χαιρετισμό και δύο ρακάτες με χαιρετισμό. Χζ. Αναφέρθηκε ότι το διηγήθηκε ο Αλή.
Κατά την εκτέλεση της προσευχής της Παρασκευής, η πρώτη περιτομή γίνεται όπως και η πρώτη περιτομή της μεσημεριανής προσευχής. Μετά την περιτομή ο ιμάμ-χατίπ ανεβαίνει στον άμβωνα και κάθεται. Ο μουεζίνης απαγγέλλει το εσωτερικό αντάν. Μετά το αντάν, ο ιμάμ-χατίπ στέκεται και διαβάζει το κήρυγμα, το οποίο αποτελείται από δύο μέρη. Στο κήρυγμα δίνει κατατοπιστικό λόγο και καθοδηγεί το εκκλησίασμα για θρησκευτικά θέματα. Μετά την ανάγνωση του κηρύγματος, ο ιμάμ-χατίπ κατεβαίνει από τον άμβωνα, πηγαίνει μπροστά στο εκκλησίασμα και οδηγεί το εκκλησίασμα στην προσευχή της Παρασκευής με δύο ρακάτες. Ο ιμάμ-χατίπ σκοπεύει να κάνει την υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής και να είναι ο ιμάμης της εκκλησίας, και η εκκλησία σκοπεύει να κάνει την προσευχή της Παρασκευής. Ακριβώς όπως η πρωινή προσευχή που γίνεται στην εκκλησία, δύο ρακάτ εκτελούνται υποχρεωτικά τις Παρασκευές. Κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, ο ιμάμ-χατίπ απαγγέλλει δυνατά τη Φατίχα και την πρόσθετη σούρα. Μετά την εκτέλεση της προσευχής φάρδας της προσευχής της Παρασκευής, τελείται η τελευταία προσευχή της Σούννας της Παρασκευής. Αυτή η Σούννα εκτελείται ως η πρώτη Σούννα του μεσημεριού. Ολοκληρώνεται έτσι η προσευχή της Παρασκευής.
Η εκτέλεση της προσευχής της Παρασκευής ερευνάται από άτομα που θέλουν να τελέσουν τη λατρεία τους. Είναι σημαντικό να κάνετε πρόθεση κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Η προσευχή της Παρασκευής είναι συνολικά 10 ρακάτες: τέσσερις ρακάτες της Σούννας, δύο ρακάτες της υποχρεωτικής προσευχής και τέσσερις ρακάτες της τελευταίας Σούννας. Όταν απαγγέλλεται το μεσημεριανό αντάν, εκτελείται η πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής των τεσσάρων ρακάτων.
Ενώ σημαίνει:
Λέγεται: «Σκοπεύω να κάνω την πρώτη Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».
Αυτή η προσευχή εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα της μεσημεριανής προσευχής.
Στο πρώτο ρακάτ, πρώτα απαγγέλλεται το Subhanake. Στη συνέχεια απαγγέλλεται το Euzu Basmala.
Η Fâtiha και η πρόσθετη διάρκεια απαγγέλλονται σε όλα τα ρακάτ.
Στην πρώτη συνεδρία διαβάζεται μόνο το Etteahiyyatu.
Στην τελευταία συνεδρία:
Απαγγέλλονται οι προσευχές Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik και Rabbena.
Στη συνέχεια, το δεύτερο αντάν απαγγέλλεται μέσα στο τζαμί.
Στη συνέχεια, ο Ιμάμης ανεβαίνει στον άμβωνα για να παραδώσει το κήρυγμα. Διαβάζεται το κήρυγμα.
Είναι tahrimi makruh για το εκκλησίασμα να προσεύχεται και να μιλά ενώ διαβάζεται το κήρυγμα.
Ενώ ο Hatîb Efendi προσεύχεται, η εκκλησία δεν λέει αμήν δυνατά. Λέγεται σιωπηλή μέσα.
Ό,τι είναι χαραμ να κάνουμε ενώ προσευχόμαστε είναι επίσης χαραμ κατά την ακρόαση του κηρύγματος.
Αφού διαβάσει και τελειώσει το κήρυγμα, ο μουεζίνης απαγγέλλει το ικαμάχ.
Στη συνέχεια, η υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής των δύο ρακάτων τελείται με εκκλησία. Αυτή η προσευχή τελείται ακριβώς όπως το υποχρεωτικό μέρος της πρωινής προσευχής.
Η πρόθεση εκφράζεται ως εξής: «Ήθελα να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ και ακολούθησα τον ιμάμ που ήταν έτοιμος».
Έτσι, στην τελευταία Σούννα των τεσσάρων ρακάτων, η πρόθεσή Του είναι η εξής: «Σκοπεύω να εκτελέσω την τελευταία Σούννα της προσευχής της Παρασκευής για χάρη του Αλλάχ».
Αυτή η Σούννα εκτελείται ακριβώς όπως η πρώτη Σούννα. Επομένως, η προσευχή της Παρασκευής ουσιαστικά τελείται μαζί με τις προσευχές φάρντ και σούννα.
Μετά την τελευταία περιτομή, εκτελούνται άλλες τέσσερις ρακάτες προσευχής με την πρόθεση των εσχάτων. Όταν εκφράζεις την πρόθεσή σου, λες τα εξής: «Σκοπεύω, για την αγάπη του Αλλάχ, να κάνω την υποχρεωτική προσευχή της τελευταίας μεσημεριανής προσευχής, της οποίας η προσευχή είναι πάνω μου αλλά δεν με έχει αφήσει ακόμα». Αν η πρόθεση γίνει με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει η μεσημεριανή προσευχή εκτός αν γίνει δεκτή λόγω έλλειψης των συνθηκών της προσευχής της Παρασκευής εκείνης της ημέρας. Εάν γίνει δεκτή, η τελευταία χαμένη προσευχή υπολογίζεται στη μεσημεριανή προσευχή.
Μετά από αυτό, δύο ρακάτες χρόνου εκτελούνται ως Σούννα. Η πρόθεση εκφράζεται λέγοντας: «Σκοπεύω να ακολουθήσω τη Σούννα της εποχής για χάρη του Αλλάχ». Εάν η προσευχή της Παρασκευής δεν είναι έγκυρη, αυτά τα δέκα ρακάτια θα αποτελούν τη μεσημεριανή προσευχή. Στη συνέχεια διαβάζεται το Ayat al-Kursi και το tasbih και γίνονται προσευχές.
Ποιες είναι οι προσευχές που γίνονται μετά την προσευχή της Παρασκευής;
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα Diyanet, Zuhr-i ahir, που είναι η προσευχή που γίνεται μετά την προσευχή της Παρασκευής, σημαίνει την τελευταία μεσημεριανή προσευχή. Ορισμένοι ισλαμιστές λόγιοι έχουν προτείνει η μεσημεριανή προσευχή να γίνεται προληπτικά εκείνη την ημέρα, καθώς μπορεί να μην είναι έγκυρη η εκτέλεση της προσευχής της Παρασκευής σε περισσότερες από μία τοποθεσίες σε έναν οικισμό. Αυτή η προσευχή, η οποία γίνεται σε τέσσερις ρακάτες με το όνομα Zuhr-i ahir, δεν περιλαμβάνεται στην προσευχή της Παρασκευής. Hz. Δεν υπάρχει καμία προσευχή που να γίνεται με αυτό το όνομα μεταξύ των αφηγήσεων από τον Προφήτη (α.σ.) και τις πρώιμες περιόδους.
Μπορούν οι γυναίκες να προσεύχονται χωρίς να διακόπτουν την προσευχή της Παρασκευής;
Εάν γυναίκες, άρρωστοι και παρόμοια άτομα για τα οποία η προσευχή της Παρασκευής δεν είναι υποχρεωτική, κάνουν τη μεσημεριανή προσευχή στα σπίτια τους αφού περάσει η ώρα και πριν ο ιμάμης τελειώσει την προσευχή της Παρασκευής, αυτή η προσευχή είναι έγκυρη. Είναι makruh για όσους από αυτήν την ομάδα, για τους οποίους η προσευχή της Παρασκευής δεν είναι υποχρεωτική, να εκτελούν τη μεσημεριανή προσευχή με εκκλησία στην πόλη ή σε μέρος που θεωρείται πόλη. Πρέπει να το κάνουν μόνοι τους.
Είναι δυνατή η προσευχή της Παρασκευής στο σπίτι;
Δεν μπορείτε να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής μόνος στο σπίτι. Η προσευχή της Παρασκευής είναι μια προσευχή που γίνεται με εκκλησία. Ο Πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς, στη δήλωση που κυκλοφόρησε, είπε ότι θα αρκούσε για τους μουσουλμάνους να κάνουν μεσημεριανή προσευχή στον τόπο της προσευχής της Παρασκευής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής στο σπίτι;
Η μεσημεριανή προσευχή, την οποία η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων συνιστά να τελείται ατομικά αντί της προσευχής της Παρασκευής, έχει ως εξής: Η μεσημεριανή προσευχή αποτελείται από 10 ρακάτες συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 4 ρακάτων της Σούννας, 4 ρακάτων της φάρδας και 2 ρακάτων της τελευταίας Σούννας.

Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με την Diyanet… Πώς να κάνετε την προσευχή της Παρασκευής, πόσες ρακάτες; Πώς να κάνετε πρόθεση για την προσευχή της Παρασκευής;
Comments (No)