Πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή; Πόσες ρακάτες είναι η νυχτερινή προσευχή; Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση νυχτερινής προσευχής!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή;  Πόσες ρακάτες είναι η νυχτερινή προσευχή;  Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση νυχτερινής προσευχής!


Η προσευχή είναι η δεύτερη προϋπόθεση της ισλαμικής θρησκείας και κηρύσσεται υποχρεωτική. Σημαίνει να ζητάς συγχώρεση από τον Θεό, να ζητάς και να υποκλίνεσαι. Είναι μια από τις πιο σημαντικές πράξεις λατρείας για τον μουσουλμανικό κόσμο. Για τον μουσουλμανικό κόσμο, η σημασία και η αξία της προσευχής είναι εξίσου σημαντική με την εκτέλεση της νυχτερινής προσευχής. Η προσευχή Isha είναι μια από τις πιο σημαντικές και πολύτιμες λατρείες καθώς είναι η τελευταία από τις καθημερινές προσευχές που εκτελούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η προσευχή είναι μια υποχρεωτική πράξη για τους μουσουλμάνους που έχουν φτάσει σε μια ορισμένη ηλικία και έχουν εισέλθει στην εφηβεία. Λοιπόν, πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή; Πόσες ρακάτες είναι η νυχτερινή προσευχή; Δείτε πώς να κάνετε τη νυχτερινή προσευχή σύμφωνα με το Diyanet..

Υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσετε πριν αρχίσετε να κάνετε νυχτερινή προσευχή. Αυτές εκφράζονται ως συνθήκες εξωτερικές της προσευχής και υπάρχουν 6. Είναι η αγνότητα από τον Άδη, η κάθαρση από την ακαθαρσία, το setr-i awret, η μελλοντική qibla, ο χρόνος και η πρόθεση. Ο εξαγνισμός από τον Άδη δείχνει ότι η πλύση πρέπει να γίνεται πριν από την προσευχή. Ο εξαγνισμός από τις ακαθαρσίες σημαίνει ότι το σώμα σου, τα ρούχα σου και το περιβάλλον στο οποίο θα κάνεις την προσευχή πρέπει να είναι καθαρά. Setr-i Avret σημαίνει ότι τα μέρη του ατόμου που προσεύχεται τα οποία πρέπει να καλύπτονται σύμφωνα με τη θρησκεία πρέπει να καλύπτονται. Η μελλοντική qibla σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάτε την Qibla ενώ προσεύχεστε. Η ώρα δηλώνει ότι πρέπει να έχει αρχίσει η ώρα της προσευχής. Η πρόθεση είναι μια κατάσταση που απαιτεί από εσάς να έχετε πρόθεση ενώ προσεύχεστε.

Οι προϋποθέσεις για την προσευχή είναι: Υπάρχουν 6 τακμπίρ της ιφτιτά: Κιγιάμ, Κιραάτ, Ρούκου, Προσκύνηση και Κα’ντε-ι αχίρε. Iftitah takbir δείχνει ότι ένα άτομο πρέπει να λέει “Allahu Akbar” όταν ξεκινά την προσευχή. Qiyam σημαίνει ορθοστασία και είναι ένας από τους πυλώνες της προσευχής. Το Qiraat είναι ο όρος που υποδηλώνει ότι ένα μέρος του Κορανίου πρέπει να διαβάζεται κατά τη διάρκεια της προσευχής. Ρούκου σημαίνει υποκλίνομαι στην προσευχή.

Κατάκλιση σημαίνει ότι το μέτωπο, η μύτη, οι παλάμες, τα γόνατα και τα δάχτυλα των ποδιών ακουμπούν εντελώς το έδαφος κατά την προσευχή. Ka’de-i ahîre σημαίνει την τελευταία συνεδρία. Πριν από την εκτέλεση της νυχτερινής προσευχής, πρέπει πρώτα να εκπληρωθούν άλλες υποχρεώσεις εκτός από την προσευχή. Στη συνέχεια, πρέπει να εκφράσετε την πρόθεση στρέφοντας το στρώμα προσευχής προς την qibla. Κατά την εκτέλεση της νυχτερινής προσευχής, εκτελείται πρώτα η πρώτη προσευχή της Sunnah, στη συνέχεια η προσευχή φάρδας της νυχτερινής προσευχής, η τελευταία προσευχή της Sunnah και η προσευχή βιτρ.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΙΣΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΙΣΑ Προσευχή;

1η Ρακάτ (Φαρντ)

Η προσευχή ξεκινά με τη διατύπωση της πρόθεσης. Στη συνέχεια, απαγγέλλεται Takbir και αφού λέγεται ALLAHÜ EKBER, απαγγέλλεται πρώτα ο Subhaneke.

Αναφέρεται το Eüzu και διαβάζεται η Surah Fatiha. Στη συνέχεια, διαβάζονται τουλάχιστον τρεις στίχοι του Ιερού Κορανίου.

Πείτε Allahu Akbar και υποκλιθείτε στο Ruku. Κατά την υπόκλιση, πείτε “Subhane Rabbiyal Azim” τρεις φορές. Στη συνέχεια, καθώς σηκώνεστε από το Ruku, πείτε «Semi Allahulimen Hamide» και καθώς σηκώνεστε, πείτε «Rabbana lekel Hamd».

Πηγαίνετε σε υπόκλιση λέγοντας Allahu Akbar. Ενώ βρίσκεστε σε υπόκλιση, πείτε “Subhane Rabbiyel Ala” τρεις φορές. Κάθεσαι λέγοντας “Allahu Akbar” και μετά πηγαίνεις σε υπόκλιση λέγοντας “Allahu Akbar” ξανά. Στην υπόκλιση λέει κανείς «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές. Πείτε Allahu Akbar και υπερασπιστείτε τη δεύτερη ρακάτ.

2η Ρακάτ (Φαρντ)

Απαγγέλλεται η Bismillah και διαβάζεται η Surah Fatiha. Η σούρα Zamm-i διαβάζεται. Μπαίνεις στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Κατά τη διάρκεια του Ruku, το “Subhane Rabbiyal Azim” λέγεται τρεις φορές. Καθώς σηκώνεστε από το Ruku, πείτε «Semi Allahulimen Hamide» και καθώς σηκώνεστε, πείτε Rabbena lekel Hamd. Πείτε «Αλλάχ Ακμπάρ» και προσκυνήστε. Στην υπόκλιση λέει κανείς «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές. Κάθεσαι λέγοντας “Allahu Akbar”. Μετά πείτε «Αλλάχ Ακμπάρ» και προσκυνήστε ξανά. Ενώ βρίσκεστε σε υπόκλιση, πείτε “Subhane Rabbiyel Ala” τρεις φορές. Πες «Αλλάχ Ακμπάρ» και κάτσε. Διαβάζεται η προσευχή Ettehıyyatü. Λέγεται «Αλλάχου Ακμπάρ» και αρχίζει το τσιάμ.

3ο Ρακάτ (Φαρζ)

Απαγγέλλεται η Μπισμίλλα. Διαβάζεται η Σούρα Φατίχα. Μπαίνεις στο ruku λέγοντας “Allahu Akbar” και λες “Subhane Rabbiyal Azim” τρεις φορές. Όταν σηκώνεστε από το Ρούκου, πείτε “Semi Allahulimen Hamide” και όταν σηκωθείτε, πείτε “Rabbena lekel Hamd”. Προσκυνήστε τον εαυτό σας λέγοντας “Allahu Akbar” και πείτε “Subhane Rabbiyel Ala” τρεις φορές. Καθίστε και πείτε «Αλλάχ Ακμπάρ». Προσκυνήστε ξανά και πείτε “Subhane Rabbiyel Ala”. Σηκωθείτε και πείτε «Αλλάχ Ακμπάρ».

4η Ρακάτ (Φαρντ)

Απαγγέλλεται η Bismillah και διαβάζεται η Surah Fatiha. Μπαίνεις στο ρούκου λέγοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Κατά τη διάρκεια του Ruku, το “Subhane Rabbiyal Azim” λέγεται τρεις φορές. Όταν σηκωθείτε από το Ρούκου, πείτε “Semi Allahulimen Hamide” και όταν σηκωθείτε εντελώς, πείτε Rabbena lekel Hamd. Πηγαίνετε σε υπόκλιση λέγοντας «Αλλάχ Ακμπάρ». Στην υπόκλιση λέει κανείς «Subhane Rabbiyel Ala» τρεις φορές. Κάθεσαι λέγοντας “Allahu Akbar” και μετά πηγαίνεις σε υπόκλιση λέγοντας “Allahu Akbar” ξανά. Στην υπόκλιση, κάποιος λέει “Subhane Rabbiyel Ala” τρεις φορές και κάθεται λέγοντας “Allahu Akbar”. Διαβάζεται το Ettehıyyatü. Στη συνέχεια διαβάζονται οι προσευχές του Salli και του Barik. Τέλος, απαγγέλλονται οι προσευχές Rabbena και η προσευχή τελειώνει.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΦΑΡΖ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΟΥΝΑΧ

Οι προσευχές Sunnah της νυχτερινής προσευχής εκτελούνται με παρόμοιο τρόπο. Το πρώτο ρακάτο είναι το ίδιο. Το δεύτερο rakat είναι το ίδιο, μόνο στο τελευταίο μέρος της συνεδρίας, μετά την ανάγνωση της προσευχής Ettehiyyatü, διαβάζονται επίσης οι προσευχές Salli και Barik. Όταν σηκώνεστε για το 3ο ρακάτ, ξεκινάτε ξανά με το Subhanake και μετά τη Surah Fatiha διαβάζεται η Surah Zamm-i του Κορανίου. Στο 4ο ρακάτ, μετά τη Σούρα Φατίχα, απαγγέλλεται η Σούρα Ζαμ. Οι διαφορές μεταξύ της προσευχής Fard και της προσευχής Sunnah είναι οι εξής.

ΠΟΣΕΣ ΡΑΚΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΙΣΑ;

Προσευχή Isha; Αποτελείται από 13 ρακάτες συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 4 ρακάτων της πρώτης Σούννας, 4 ρακάτων της προσευχής φάρδας, 2 ρακάτων της τελευταίας Σούννας και 3 ρακάτων της προσευχής βιτρ. Η προσευχή Witr τελείται στο τέλος της νυχτερινής προσευχής. Η προσευχή Witr είναι μια υποχρεωτική πράξη λατρείας. Wajib σημαίνει κάτι που πρέπει να γίνει ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωτικό.

ΒΙΤΡ.ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Εκτελείται μόνο 3 ρακάτες μετά την τελευταία Σούννα της νυχτερινής προσευχής. Δεν υπάρχει διαφορά στα δύο πρώτα ρακάτια. Εκτελείται ως προσευχή φάρδας. Στην 3η ρακάτ απαγγέλλεται η Μπισμίλλα. Διαβάζεται η Σούρα Φατίχα. Η σούρα Zamm-i διαβάζεται. Απαγγέλλεται Takbir και απαγγέλλονται προσευχές Qunut. Πες Allahu Akbar και πήγαινε στο ruku. Στη συνέχεια, τελείται ως προσευχή φάρδας.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ IHA;

Η προσευχή Isha μπορεί να πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις αρχίσει η ώρα. Πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την ώρα imsak.Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή;  Πόσες ρακάτες είναι οι βραδινές προσευχές;  Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων για την εκτέλεση της βραδινής προσευχής!

Πώς να κάνετε την απογευματινή προσευχή; Πόσες ρακάτες είναι οι βραδινές προσευχές; Πληροφορίες θρησκευτικών υποθέσεων για την εκτέλεση της βραδινής προσευχής!

Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply