Τελευταία νέα: Pocket Hercules: ποιος είναι ο Naim Süleymanoğlu, πόσα κιλά σήκωσε το ρεκόρ; Πότε και γιατί πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Τελευταία νέα: Pocket Hercules: ποιος είναι ο Naim Süleymanoğlu, πόσα κιλά σήκωσε το ρεκόρ;  Πότε και γιατί πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου;


Με δεκάδες ρεκόρ, μετάλλια και αφοσίωση στο άθλημα από την ηλικία των 9 ετών, ο Naim Süleymanoğlu έχει μείνει στην ιστορία ως αρσιβαρίστας που θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο. Έτυχε μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο για την αθλητική του ζωή αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου για το τι εκτέθηκαν οι Βούλγαροι Τούρκοι. Ιδού η σύντομη ζωή του Σουλεϊμάνογλου, που εργάζεται ακούραστα…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο NAİM SÜLEYMANOĞLU; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ

Γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1967 στο Kırcaali της Βουλγαρίας, ο Naim Süleymanoğlu ήταν το μεγαλύτερο παιδί μιας οικογένειας με 3 παιδιά. Ο Süleymanoğlu, ο οποίος έκανε δημοφιλή την άρση βαρών στην Τουρκία, ανακαλύφθηκε όταν ήταν ακόμη παιδί.

Αφού ο δάσκαλός του Hilmi παρατήρησε το ταλέντο του στην άρση βαρών, πήρε άδεια από την οικογένειά του και τον κατεύθυνε στον τομέα της άρσης βαρών και άρχισε να σπουδάζει ως μαθητής οικοτροφείου στο Kırcaali. Ο Naim Süleymanoğlu, ο οποίος πέρασε όλη του τη ζωή σηκώνοντας βάρη εκτός σχολείου, ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα σε νεαρή ηλικία, εν μέσω των ανησυχιών της μητέρας του.

Ο Süleymanoğlu, του οποίου η ηλικία αυξήθηκε για να συμμετάσχει σε αγώνες, κλήθηκε στην εθνική ομάδα μετά την επιτυχία στο Kırcaali και άρχισε να εκπροσωπεί τη Βουλγαρία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ σε ηλικία 16 ετών, επιλέχθηκε ως Άρσις Βαρών της Χρονιάς το 1984, το 1985 και το 1986.

Ξεκίνησε να σηκώνει βάρη σε ηλικία 9 ετών και κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων σε ηλικία 15 ετών. Στα 16 του κέρδισε ξανά το χρυσό μετάλλιο, σπάζοντας όμως αυτή τη φορά ρεκόρ.

Το 1984 έγραψε ιστορία ως ο δεύτερος αθλητής που σήκωσε τρεις φορές το βάρος του. Μετά την πολιτική αφομοίωσης που ξεκίνησε στη Βουλγαρία μεταξύ 84 και 85, το όνομά του άλλαξε από Naim Süleymanoğlu σε Naum Şalamanov. Μετά από εκείνη την ημέρα, ο Naim Süleymanoğlu, ο οποίος είχε σχεδιάσει να διαφύγει στην Τουρκία και να επιστρέψει στην ταυτότητά του, κατέφυγε στην πρεσβεία της Μελβούρνης στην Αυστραλία το 1986.

Κατέφυγε στην Türkiye μετά από προσωπική παρέμβαση του Turgut Özal.

Για να συμμετάσχει η Τουρκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ του 1988, η τουρκική κυβέρνηση πλήρωσε 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες δολάρια στη Βουλγαρία και έλαβε την απαραίτητη άδεια. Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σουλεϊμάνογλου πέτυχε 145, 150,5 και 152,5 κιλά αντίστοιχα στο αρασέ 60 κιλών. 175, 188,5 και 190 κιλά σε καθαρό και τράνταγμα. Σήκωσε 320, 339 και 342,5 κιλά συνολικά και πέτυχε μια θαυμάσια νίκη καταρρίπτοντας έξι παγκόσμια και εννέα ολυμπιακά ρεκόρ, και έγινε ο πρώτος αθλητής που έφερε στην Τουρκία χρυσό μετάλλιο εκτός πάλης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έγραψε ιστορία σηκώνοντας 190 κιλά στο ζετέ, δηλαδή 10 κιλά περισσότερα από το τριπλάσιο του βάρους του, και ήταν ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που πέτυχε αυτόν τον στόχο. Δεν υπάρχει ακόμα άλλος αρσιβαρίστας στον κόσμο που να έχει επαναλάβει αυτή την επιτυχία.

Ποιος είναι ο Naim Süleymanoğlu;

Είχε συντριπτικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και κέρδισε πολύ εύκολα το χρυσό μετάλλιο. Την ίδια χρονιά επιλέχθηκε ως «καλύτερος αθλητής στον κόσμο» από τη Διεθνή Επιτροπή Τύπου Άρσης Βαρών.

Έγραψε ιστορία σπάζοντας 4 παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία των 64 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και κατακτώντας ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για τρίτη φορά.

Μετά τις επιτυχίες του, ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, εμφανιζόμενος στο εξώφυλλο του περιοδικού Time και ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη, μίλησε στον κόσμο για την καταπίεση των Βούλγαρων Τούρκων. Η Βουλγαρία, η οποία δέχτηκε μεγάλη πίεση μετά από αυτό το μοίρασμα, έπρεπε να ανοίξει τις συνοριακές της πύλες στους Τούρκους που ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Τουρκία.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου άρχισε να μνημονεύεται ως ο εθνικός ήρωας των Τούρκων της Βουλγαρίας.

NAİM SÜLEYMANOĞLU ΑΓΟΡΙ

Ο Σουλεϊμάνογλου, γνωστός ως «Ηρακλής τσέπης» λόγω του ύψους του 1 μέτρο 47 εκατοστών, έγραψε ιστορία σηκώνοντας 3 φορές το βάρος του παρά το μικρό του ανάστημα και έσπασε πολλά ρεκόρ. Ο Süleymanoğlu, ο οποίος κατέχει συνολικά 63 ρεκόρ, 13 στους νέους και 50 στους ηλικιωμένους, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

ΠΟΣΑ ΚΙΓΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ο NAİM SÜLEYMANOĞLU;

Ο Süleymanoğlu, ο οποίος έχει ρεκόρ 152,5 κιλών στην κατηγορία του αρασέ, έχει ρεκόρ 190 κιλών στην κατηγορία ζετέ. Αυτό το βάρος σημαίνει 10 κιλά πάνω από 3 φορές το βάρος του στον αγώνα εκείνη τη στιγμή. Έτσι, σήκωσε 60 λίβρες και σήκωσε 190 λίβρες.

ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ο NAİM SÜLEYMANOĞLU;

Ο Süleymanoğlu, ο οποίος υπέφερε από ηπατική ανεπάρκεια λόγω κίρρωσης, μεταφέρθηκε στην εντατική λόγω μετεγχειρητικής εγκεφαλικής αιμορραγίας, παρά τη μεταμόσχευση. Ο Σουλεϊμάνογλου πέθανε στις 18 Νοεμβρίου 2017, αφού συνέχισε τη θεραπεία του στην εντατική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η σορός του Süleymanoğlu κηδεύτηκε στο μαρτύριο Edirnekapı στις 19 Νοεμβρίου.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση μετά τον θάνατο του Ναΐμ ΣουλεϊμάνογλουWarning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply