Τι είναι η Κάαμπα και γιατί είναι ιερή; Πού βρίσκεται η Κάαμπα και πότε χτίστηκε από ποιον;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Τι είναι η Κάαμπα και γιατί είναι ιερή;  Πού βρίσκεται η Κάαμπα και πότε χτίστηκε από ποιον;


Τι είναι η Κάαμπα; Γιατί είναι ιερό;

Είναι ένας τόπος λατρείας που βρίσκεται στο Masjid al-Haram, γνωστός ως ο πρώτος ναός που χτίστηκε στη γη και ορίζεται ως ένα σπίτι στο Ιερό Κοράνι. Η Κάαμπα είναι ένας τόπος λατρείας που χτίστηκε από τον ίδιο τον Προφήτη Αβραάμ, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Προφήτη Αβραάμ, πριν αποκαλυφθεί η θρησκεία του Ισλάμ στην ανθρωπότητα.

Παρά τις πολυάριθμες πολυθεϊστικές επιθέσεις σε όλη την ιστορία, η Κάαμπα ξαναχτίστηκε και έφτασε στη σημερινή της κατάσταση. Ο λόγος για τον οποίο η Κάαμπα είναι ιερή είναι ότι η ξαφνική καταστροφή πολλών ειδώλων μέσα σε αυτήν κατά τη γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ έγινε αποδεκτή ως σημάδι ότι η πίστη στα είδωλα θα εξαφανιζόταν και θα γεννιόταν η θρησκεία του Ισλάμ. Η Κάαμπα ονομάζεται ο οίκος του Αλλάχ.

Ο λόγος για τον οποίο η Κάαμπα θεωρείται ιερή είναι ότι στη Σούρα Ελέφαντα του Ιερού Κορανίου αναφέρεται ότι οι φυλές που πέρασαν από τους στίχους που αναφέρονται στο Ιερό Κοράνι ήρθαν με τους σκληρούς ηγεμόνες και τους στρατούς των ελεφάντων για να καταστρέψουν την Κάαμπα και ότι όλες από αυτά καταστράφηκαν σε αυτό που ονομάζεται περιστατικό με τον Ελέφαντα.

Ο λόγος για τον οποίο η Κάαμπα είναι ιερή από την άποψη του Ισλάμ είναι ότι ο Προφήτης Μωάμεθ προσπάθησε να διαδώσει το Ισλάμ εδώ και στα χαντίθ αναφέρεται ότι η Κάαμπα είναι ιερή.

Για να εκτελέσετε τη λατρεία του Χατζ και της Ούμρα, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε την Κάαμπα και να κάνετε περιφορά, και το προσκύνημα γίνεται υποχρεωτικό σύμφωνα με ορισμένους κανόνες.

Πού είναι η Κάαμπα; Πότε και από ποιον κατασκευάστηκε;

Η κατασκευή της Κάαμπα έγινε την εποχή του Προφήτη Αβραάμ. Η Κάαμπα, που χτίστηκε από τον ίδιο τον προφήτη Αβραάμ, υιοθετήθηκε ως ο πρώτος τόπος λατρείας και με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι πεποιθήσεις των πολυθεϊστών άλλαξαν, έγινε τόπος λατρείας όπου εμφανιζόταν η ειδωλολατρική πίστη τοποθετώντας είδωλα μέσα. Αφού ο Προφήτης Μωάμεθ διέδωσε το Ισλάμ, έγινε αποδεκτό ότι ήταν ιερό μόνο για τους Μουσουλμάνους.

Το Kaaba βρίσκεται στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας. Βρίσκεται μέσα στο Masjid al-Haram.Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply