Τι είναι η Νίκη του Μαντζικέρτ, πόσα χρόνια κράτησε η Μάχη του Μαντζικέρτ; Ποια είναι εν συντομία η σημασία και η ιστορία της νίκης του Μαντζικέρτ; Ποια χρονιά είναι η χρονιά της νίκης του Μαντζικέρτ;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Τι είναι η Νίκη του Μαντζικέρτ, πόσα χρόνια κράτησε η Μάχη του Μαντζικέρτ;  Ποια είναι εν συντομία η σημασία και η ιστορία της νίκης του Μαντζικέρτ;  Ποια χρονιά είναι η χρονιά της νίκης του Μαντζικέρτ;


Και φέτος, στο πλαίσιο της Νίκης του Μαλαζγκίρ, θα πραγματοποιηθούν αρκετές τελετές που θα μείνουν στη μνήμη πολλών ανθρώπων. Οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα γιορτάσουν το άνοιγμα των πυλών της Ανατολίας στους Τούρκους.

ΠΟΙΑ ΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ MANAZGIRT;

Το 2021 θα γιορταστούν τα 950 χρόνια από τη μεγάλη νίκη. Η επέτειος της μεγάλης νίκης θα είναι την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ MANAZGIRT ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ;

Το Μαντζικέρτ ήταν μια σκληρή μάχη που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου 1071, στην πεδιάδα του Μαντζικέρτ στη Μούς, μεταξύ του Σελτζούκου σουλτάνου Αλπαρσλάν και του ανατολικού Ρωμαίου αυτοκράτορα Ρωμανού Διογένη, που έκανε την Ανατολία τη νέα πατρίδα των Τούρκων.

Αφού προσευχήθηκε με τον στρατό του την Παρασκευή, 26 Αυγούστου, ο Αλπαρσλάν φόρεσε ένα λευκό χιτώνα σαν σάβανο και είπε στους στρατιώτες του: “Αν γίνω μάρτυρας, ας είναι αυτό το λευκό χιτώνα το σάβανό μου. Τότε η ψυχή μου θα ανέβει στον ουρανό.” . εμένα, βάλε τον γιο μου τον Μελικσάχ στο θρόνο και μείνε μαζί του. Αν κερδίσουμε, το μέλλον είναι δικό μας», φώναξε.

Ο Αλπαρσλάν, που έτσι ενθάρρυνε τους στρατιώτες του, ξεκίνησε την πρώτη μάχη αμέσως μετά την προσευχή της Παρασκευής. Ακολουθώντας μια διαφορετική πολεμική στρατηγική, ο Αλπαρσλάν ανέπτυξε τους στρατιώτες του σε σχήμα μισοφέγγαρου και επιτέθηκε στον εχθρό.

Ο Διογένης δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί στην τακτική του μισοφέγγαρου που εφάρμοσε ο σουλτάνος ​​Αλπαρσλάν και αναγκάστηκε να αποσύρει τον στρατό του, ο οποίος υπέστη μεγάλες απώλειες. Ο ρωμαϊκός στρατός, αποδυναμωμένος από τα χτυπήματα, άρχισε να φεύγει ομαδικά από το πεδίο της μάχης. Τότε ο Διογένης δεν μπόρεσε να αντισταθεί άλλο και δέχτηκε την ήττα και αυτός και οι στρατιώτες του αιχμαλωτίστηκαν πληγωμένοι.

Έτσι με αυτή τη νίκη άνοιξαν οι πόρτες της Ανατολίας στους Τούρκους.Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply