Τι είναι το Firik; Το μαργαριτάρι της Γκαζιαντέπ κύρια πιάτα: Φιρίκ πιλάφι


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137




Τι είναι το Firik;  Το μαργαριτάρι της Γκαζιαντέπ κύρια πιάτα: Φιρίκ πιλάφι










Το φιρίκ πιλάφι, το οποίο στο Γκαζιαντέπ, που κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της γαστρονομίας, στολίζει τον ουρανίσκο με τη γεύση του, συνεχίζει να είναι μια απαραίτητη γεύση στα τοπικά εστιατόρια. Στο Γκαζιαντέπ το φιρίκ πιλάφι σερβίρεται συνήθως με κύρια πιάτα. Το πιλάφι Firik, καταχωρημένο και προστατευμένο από την UNESCO και είναι μια από τις απαραίτητες γεύσεις της Γκαζιαντέπ, συνεχίζει να αφήνει μια αξέχαστη γεύση με τη καπνιστή γεύση του στους ουρανίσκους τουριστών από διάφορες επαρχίες και το εξωτερικό.

Καταναλώνεται με τα κύρια πιάτα μας.

Δηλώνοντας ότι το φιρίκ πιλάφι φτιάχνεται από καπνιστό και πρώιμο τρυγημένο σιτάρι και ότι οι πελάτες που δοκίμασαν πιλάφι φιρίκ ήταν πολύ ικανοποιημένοι, ο Ökkeş Öztürk είπε: «Το φιρίκ πιλάφι είναι η μορφή του πρώιμου θερισμένου και καπνιστού σιταριού και γενικά τρώγεται με τα κύρια πιάτα μας. Επειδή έχει πολύ διαφορετική γεύση καπνού, αφήνει μια πολύ διαφορετική γεύση στο στόμα σας. «Στους πελάτες μας αρέσει αυτό γιατί θέλουν να δοκιμάσουν διαφορετικές γεύσεις», είπε.

Τι είναι το Firik; Το μαργαριτάρι της Γκαζιαντέπ κύρια πιάτα: Φιρίκ πιλάφι

“Είναι ένα πιάτο που αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό της Γκαζιαντέπ”

Δεδομένου ότι συγκαταλέγεται στα πιάτα που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας στην περιοχή Γκαζιαντέπ, έχει σημαντικές πολιτιστικές αξίες με την ιδέα ότι προέρχεται από τη φτώχεια. Το φιρίκ πιλάφι συνεχίζει να παίρνει τη θέση του στα τραπέζια σήμερα χωρίς να χάσει την παλιά του αξία.

Δηλώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να διατηρηθεί ζωντανή η κουλτούρα του πιλάφι Φιρίκ που έχει καταγραφεί στην UNESCO στη Γκαζιαντέπ, ο Οζτούρκ είπε: «Είναι ένα πιάτο που ανήκει μόνο στο Γκαζιαντέπ και στην περιοχή του. Για το λόγο αυτό είναι εγγεγραμμένο από την UNCESCO. Όταν οι ξένοι τουρίστες δοκιμάζουν αυτή τη γεύση, μπορεί να τους φανεί παράξενο στην αρχή, αλλά μερικές φορές τους αρέσει τόσο πολύ λόγω της καπνιστή γεύσης του που θέλουν περισσότερο. Είναι ένα πιάτο που αντικατοπτρίζει την κουλτούρα του Γκαζιαντέπ. Έχει ιδιαίτερη θέση στο Γκαζιαντέπ από άποψη πολιτισμού γιατί εμφανίστηκε την περίοδο της πείνας και ήταν ένα πιάτο που παρασκευαζόταν στα σπίτια μας στο παρελθόν. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την κουλτούρα στο Γκαζιαντέπ», είπε.

Τι είναι το Firik; Το μαργαριτάρι της Γκαζιαντέπ κύρια πιάτα: Φιρίκ πιλάφι

“Πουλάμε 5 χιλιάδες μερίδες το μήνα”

Ο Öztürk είπε ότι οι πολίτες που έρχονται στο Gaziantep θα πρέπει να δοκιμάσουν φιρίκ πιλάφι και ότι το προσφέρουν σε όλους σε προσιτές τιμές και είπε: «Πουλάμε κατά μέσο όρο 4 έως 5 χιλιάδες μερίδες το μήνα. Πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας από διάφορες επαρχίες ή από το εξωτερικό πρέπει να απολαύσουν οπωσδήποτε αυτή τη γεύση. Μπορείτε να απολαύσετε τον ουρανίσκο σας με αυτή τη γεύση με ένα μικρό ποσό των 40 TL, κατάλληλο για τον προϋπολογισμό του καθενός. «Είμαστε σίγουροι ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι», είπε.



Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply