Το ποίημα «Είναι 9 και 5» σε πλήρη μορφή. Κείμενο του ποιήματος “Στις 9 και 5 στο Ντολμαμπαχτσέ”


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Ολόκληρη η έκδοση του ποιήματος


Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, πέθανε πριν από 85 χρόνια. Χιλιάδες πολίτες θα ταξιδέψουν στο Anıtkabir για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στους προγόνους τους και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή. Η μνήμη του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ θα τιμηθεί με σεβασμό και αγάπη σε όλη τη χώρα στις 10 Νοεμβρίου. Την ξεχωριστή αυτή μέρα, η νοσταλγία για την Άτα θα μοιραστεί διαβάζοντας το «ποίημα 9 και 5».

Από τα ποιήματα της 10ης Νοεμβρίου, τα ποιήματα 9 και 5 είναι από τα πιο ψαγμένα από τις πρωινές ώρες. Το ποίημα με τίτλο «Πέντε και εννιά» είναι ένα ανώνυμο ποίημα. Γράφτηκε μετά τον θάνατο του Ατατούρκ, εμπνευσμένο από ένα λαϊκό τραγούδι της Ανατολίας. Το ποίημα με τίτλο «Πέντε και εννέα» είχε ημερομηνία 10 Νοεμβρίου. Σχεδόν όλοι οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γνωρίζουν αυτό το ποίημα από έξω.

ΠΛΗΡΕΣ ΠΟΙΗΜΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΠΜ ΚΑΙ 5 ΜΜ

Η ώρα είναι εννιά και πέντε

Το Atam βρίσκεται στο Dolmabahçe

Έκλεισε τα μάτια του

Όλος ο κόσμος έκλαψε

Γιατρέ γιατρέ σήκω

Αναψε τα φώτα

Ο πατέρας μου χάνεται

Φρόντισέ το

ψηλές λεύκες

Τα φύλλα πέφτουν

Δεν χορταίνω το άλογό μου

Ας χορτάσει η μαύρη γη

Το μουσείο κοιτάζει το μουσείο

Ο πρόγονός μου βρίσκεται στο μουσείο

τα παιδιά των προγόνων μου

Χαιρετίσματα στον Ατάμα.Ποιήματα της 10ης Νοεμβρίου για τη μνήμη του Ατατούρκ.. 2, 3, 4 μικρές και μεγάλες στροφές για το δημοτικό.  Ποιήματα 10 Νοεμβρίου 2023..

Ποιήματα της 10ης Νοεμβρίου για τη μνήμη του Ατατούρκ.. 2, 3, 4 μικρές και μεγάλες στροφές για το δημοτικό. Ποιήματα 10 Νοεμβρίου 2023..

Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply