Χζ. Ποιος είναι ο Μωυσής; Χζ. Ποια είναι η ζωή και τα θαύματα του Μωυσή; Hz. Ποιος προφήτης είναι ο Μωυσής;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Χζ. Ποιος είναι ο Μωυσής;  Χζ. Ποια είναι η ζωή και τα θαύματα του Μωυσή;  Hz. Ποιος προφήτης είναι ο Μωυσής;


Χζ. Ποιος είναι ο Μωυσής;

Hz. Προφήτης Μωυσής, Hz. Είναι απόγονος του προφήτη Ιακώβ. Το όνομα της μητέρας του Hz. Musa είναι Imran. Ο αδερφός του ονομάζεται Χαρούν. Ο Χζ. Μωυσής λέγεται ότι είχε τεράστια φυσική εμφάνιση και τα μαλλιά του ήταν ίσια. Hz. Η Τορά, ένα από τα ιερά βιβλία, στάλθηκε στον Μωυσή. Hz. Επειδή ο Μωυσής ήταν γνωστός για τη συνομιλία του με τον Αλλάχ (cc), του δόθηκε επίσης το όνομα Kelimullah.

Χζ. Ποια είναι η ζωή και τα θαύματα του Μωυσή;

Hz. Την εποχή που γεννήθηκε ο Μωυσής, ο Φαραώ είδε ένα όνειρο. Αφού ερμήνευσε το όνειρό του, απαίτησε να σκοτωθούν όλα τα νεογέννητα στη χώρα. Χζ. Για να προστατέψει τον γιο της, η μητέρα του Μωυσή τον τοποθέτησε σε ένα σεντούκι και τον πέταξε στον ποταμό Νείλο.

Αλλάχ (cc)Hz. Επέτρεψε στον Μωυσή να φτάσει στην Ασιέ Χανίμ, τη γυναίκα του Φαραώ, με το στήθος. Asiye, Hz. Φρόντισε τον Μωυσή και τον έστειλε στο παλάτι. Ανέστησε τον Μωυσή.

Χζ. Όταν ο Μωυσής ήταν νέος, σκότωσε κατά λάθος έναν άνδρα. Τότε του ζητήθηκε να φύγει από την Αίγυπτο ως τιμωρία. Ο Χζ. Μωυσής πήγε στη Μηδία και εκεί παντρεύτηκε την κόρη του προφήτη Σουάιμπ.

Χζ. Έμεινε αρκετή ώρα στα Μιντιάν. Ο Μωυσής αργότερα ανατέθηκε στο ρόλο του προφήτη στο όρος Τουρ. Χζ. Αφού ο Μωυσής έγινε προφήτης, έγιναν κάποια θαύματα. Ο Χζ. Μωυσής αποκάλυψε τη θρησκεία του Θεού στον Φαραώ, αλλά ο Φαραώ δεν τον πίστεψε και τον απέρριψε.

Χζ. Όσοι ακολούθησαν το δρόμο του Μωυσή άρχισαν να βασανίζονται και να σκοτώνονται από τον Φαραώ. Στη συνέχεια, ο Χζ. Μωυσής κατευθύνθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα μαζί με τους πιστούς. Τον ακολούθησε και ο Φαραώ και ο στρατός του. Στη συνέχεια ο Χζ. Μωυσής χώρισε την Ερυθρά Θάλασσα στα δύο και τη διέσχισε μαζί με τους πιστούς. Ο Φαραώ πέθανε εδώ.Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/krediverenbankal/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply